In deze tweedelige documentaire van VPRO 3voor12 neemt muziekjournalist Malou Miedema je mee in het hardst groeiende dancegenre van het moment: hardtechno. Ze portretteert dj's, organisatoren en ravers, en neemt je mee de dansvloer op.

Zoals gabber en hardcore in de jaren negentig heel Nederland (en vervolgens de wereld) overnamen, en trance in de jaren nul, zo is nu hardtechno bezig aan een enorme opmars. Nederlandse hardtechno-dj's zijn de nieuwe dance-supersterren die de techno-wereld op z'n kop zetten met een snellere, explosievere sound, en deze zomer dansen dik 40.000 mensen in de Johan Cruijf ArenA op het grootste hardtechno-feest ooit georganiseerd.

In deze tweedelige documentaire van VPRO 3voor12 neemt muziekjournalist Malou Miedema je mee de dansvloer op. Langs de mega-evenementen van ’s werelds belangrijkste hardtechno-organisator Verknipt en langs dj-ster DIØN. Ze praat met kenners, ravers, artiesten en organisatoren om erachter te komen hoe het genre zo’n explosieve groei kon doormaken.

Deel 1 is nu te zien via het YouTube-kanaal van VPRO 3voor12, deel 2 verschijnt 31 juli. Daarin zal Malou Verknipt volgen naar het mega-feest in de ArenA, maar onderzoekt ze ook hoe de traditionele technowereld deze nieuwe ontwikkeling gadeslaat. 

meer over hardtechno meer

Over de makers

De hardtechno-explosie is gemaakt door Malou Miedema, Timo Pisart, Nathalie Flores en Dido Sernesky. Malou Miedema is muziekjournalist, podcast-host en nachtcultuurconnaisseur die ook grote internationale sterren interviewde als Jeff Mills, KI/KI, Marcel Dettmann en Caroline Polachek. Ook is Malou Miedema presentator van De Machine, de toonaangevende podcast over de muziekindustrie. Timo Pisart maakte eerder documentaires over o.a. S10, Naaz, Pip Blom en WIES, en is verantwoordelijk voor podcast-hit Blauwe M&M’s over juicy verhalen uit de livesector.

Volg Malou Miedema ook op Twitter en Instagram

volg de machine meer

Meer documentaires