3voor12 Radio deed naar goed gebruik live verslag vanaf de Popronde-opening in Nijmegen. De komende drie maanden reist het festival voor nieuwe Nederlandse muziek met bijna 150 acts langs meer dan 40 steden in het hele land. Eva kreeg tijdens de uitzending vanuit de Nijmeegse Bibliotheek allerlei gasten over de vloer, waaronder onze 3voor12 Popronde Talenten Tessel, Zeno en Robin Kester. Zij speelden naast hun eerste Popronde-shows een radiosessie bij ons.

Luister hier de hele uitzending:

Met liveverslagen van de 3voor12 redactie en interviews met onder meer Chris Moorman van de Popronde, boeker Angelo Pertijs (Agents After All) en Popronde Talent WIES, dat zijn nieuwe single 'Soms Is Het Te Laat' in prèmiere liet gaan

Tessel

De Popronde kan voor jonge bands best een heftige periode zijn. Busje in, busje uit, dat werk. Toch slaagt de jonge indieformatie Tessel erin om lekker onbezonnen te blijven. In Nijmegen maakten ze al indruk met uitstekend samenspel en ogenschijnlijk simpele liedjes waar stiekem hartstikke goed over na is gedacht. 

Zeno

De Brabantse rapper Zeno maakt trap met autotune voor fans van Travis Scott, maar hij durft zijn liedjes ook unplugged te brengen. Dan kan hij zomaar een gevoelige snaar raken met persoonlijke tracks.

Robin Kester

Die EP van Robin Kester, daar wachten we stiekem al best een tijdje op. Met goede reden, zo bleek in Nijmegen. Kester maakte de EP eerst af met Marien Dorleijn van Moss, maar liet het materiaal daarna ook nog onder handen nemen door cellist en elektronicus Maarten Vos. In Nijmegen gaf ze met ijzingwekkende folktronica een voorproefje.