WIES bezingt met heimwee de middelbare schooltijd

Popronde-talent stuurt eerste single de ether in

In de eerste seconden van deze nieuwe track van WIES loeit een jengelende synthesizerlijn als een alarm. Even later zingt zangeres Jeanne Rouwendaal je toe, op dwingende toon: ‘Soms is het te laat’. Gisteren was de single voor het eerst te horen op 3voor12 Radio, diezelfde avond stonden ze nog te spelen op de Popronde. Of ze daar eigenlijk een beetje zenuwachtig voor waren? Nee, WIES heeft er vooral zin in. De drie conservatorium-alumni hebben afgelopen jaar heel wat kilometers gemaakt, en wonnen naast de Amsterdamse Popprijs ook de Grote Prijs van Nederland. ‘Met al die wedstrijden hebben we een goede voorbereiding gehad voor de Popronde!’ vertelt Rouwendaal met enthousiasme.

De tekst van ‘Soms Is Het Te Laat’ is ook geschreven door Rouwendaal. ‘Als ik het nummer in een woord moet omschrijven is het verandering. Verandering is onontkoombaar. Het liedje is een terugblik op de middelbare schooltijd, maar dan eigenlijk alles wat er buiten de schooldeuren afspeelt. Voor het eerst naar de kroeg, huisfeestjes, dat soort ongein. Het is een hele andere, spannende tijd, maar dat gaat ook voorbij. Er zit wel een element van heimwee in, ja, maar de herinnering blijft voor altijd en nieuwe momenten worden gecreëerd. Dingen veranderen wel, maar ze blijven ook hetzelfde.'

Het poëtische liedje is de eerste van de nederpopliedjes met een vleugje elektronica die WIES in petto heeft. De komende tijd toeren ze mee met de Popronde als 3voor12-talent.

Meer #hollandsenieuwe vind je in ons dossier en de Spotify-playlist.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12