Dj’s die er geen woorden voor hebben. Dj’s die hun ballen eraf zweten in de kelder. Dj’s die debiel staan te dansen in de grote zaal en vooral met tranen in de ogen vertellen over de niet te overschatten impact die BAR op hen had. Dompel je onder in het emotionele afscheid van de Rotterdamse nachtclub – een zestig uur durende weekender van vrijdagavond tot maandagochtend – en je ziet overal hoe heftig het is dat de club van de kaart wordt gegumd. Vaste gasten als Woody '92 en David Vunk geven hoog op van de club, maar ook Nederlandse helden als Orpheu The Wizard en Dekmantel Soundsystem naast internationale vedetten als Optimo en John Talabot.
De club wist Rotterdammers van ieder slag en soort wel eens over de drempel te trekken, en was voor velen een hoogtepunt in het Rotterdamse nachtleven. Dankzij het scherpe oog van programmeur Jetti Steffers – en later ook Sjoerd Post – wist BAR naast de gevestigde namen ook jong talent en obscuurdere artiesten met een indrukwekkende staat van dienst een plekje te geven op de line-up. Niet altijd met bomvolle zalen als resultaat, maar wel met passie voor talent gecureerd, en op die manier was de club een verbindende factor voor de elektronische muziekscene van de stad en het land. BAR was nauw verbonden met onder anderen Clone Records en labels Pinkman en Nous’Klaer, en bij die laatste twee speelt de club zelfs een belangrijke rol in hun ontwikkeling.
Maar goed, this must be the end. Het zijn de woorden die je vanavond begroeten vanaf de shirts van menig bewaker en BAR personeel, de woorden waarmee BAR afscheid neemt van de nacht. Niet zonder een knal, overigens. Maandenlang bogen de programmeurs zich over het programma, met als resultaat een zestig uur durende marathon waarin ieder hoekje en gaatje van de club wordt benut. Overdag draaien dj’s sets in de zonovergoten tuin, ’s nachts kun je je naast het programma ook nog eens wagen aan de verrassingssets in de bezemkast in de kelder én een booth backstage, door Moody Mehran spontaan omgetoverd tot een vijfde ruimte. Het programma is als het ware een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van de club, waarin je de lijntjes tussen de club en andere initiatieven ziet lopen: Radio Operator, Red Light Radio, Nous’Klaer, Pinkman, maar ook met veel ruimte voor de vrienden van BAR die hier over de jaren hebben mogen draaien.