Het grote muzikale jaar van 2017 is bijna op z'n eind, maar welk nummer stond er bij jou op repeat dit jaar? Oftewel: wie maakte de Song van het Jaar? Dat gaan we samen bepalen. De stembussen zijn inmiddels gesloten, de uitslag hoor je op 8 december tijdens het Song van het Jaar festival. De allerbeste nummers van het jaar plus een heleboel shows van toffe artiesten: daar kun je bij zijn!

Stembussen

Zoals elk jaar wordt de Top 100 samengesteld door de best mogelijke jury: jullie! Van Kendrick Lamar tot The XX, van Katy Perry tot Ronnie Flex, van Ed Sheeran tot The War on Drugs, wat je favoriete nummer ook maar is.

De stembussen zijn inmiddels gesloten.

Song van het Jaar festival

3voor12 presenteert vrijdag 8 december vanuit TivoliVredenburg de Top 100, met een gigantisch festival vol optredens. Vanaf  15u wordt in een negen uur durende live uitzending op NPO 3FM afgeteld naar de nummer één: de winnaar van Song van het Jaar 2017. Wie wordt er opvolger van De Staat's 'Make The Call Leave It All' en komt er in het rijtje klassiekers als 'Seven Nation Army', 'Let it Happen', 'Smells Like Teen Spirit' en 'Get Lucky'?

Line-up

Tijdens het Song van het Jaar festival 2017 zijn er optredens van:
Fresku & MocromaniacMossJacob BanksThe AmazonsWarhausSevn Alias, JosylvioJairzinhoThe BrahmsANBUTaminoJacin TrillEUTDave BudhaPip BlomNaazBlack Acid, Pitou en Korfbal. De deuren van TivoliVredenburg openen 8 december in de middag, de winnaar zal rond 23.30 bekend gemaakt worden.

Attenden op Facebook kan hier

Tickets

Song van het Jaar Festival is een programma van de VPRO. Wil je de opnames van ons programma bijwonen? Kom ook naar het festival! Early bird tickets en groepstickets zijn inmiddels uitverkocht. Reguliere tickets kosten 7 euro en kunnen hier besteld worden.

Meer weten over Song van het Jaar 2017? Klik hier.