Dit zijn de songs van september 2017

Met o.a. Pale Waves, en de tranentrekker van The National

Pale Waves - Television Romance
Wanneer alles in theorie klopt, maar het gewoon niet klikt tussen jou en je liefde in de praktijk. Dan heb je waarschijnlijk een Television Romance te pakken. Met de donkere indiepop van Pale Waves winden ze je zo om je vinger. Doordat het nummer toch nog een vrolijk randje heeft, vergeet je bijna dat het om een liefde gaat die gedoemd is te mislukken. ‘You and I haven't got it, got it.’

Post Malone - Rockstar
Met Rockstar zetten Post Malone een dijk van een hiphop track neer. In het nummer vergelijkt hij zijn levenstijl met die van de grote rocksterren. Jim Morrison, Bon Scott van AC/DC, Keith Richards. Het stempel rockster is niet meer voorbehouden aan rockers.

The National - Day I Die
Na de prachtige eerste single ‘The System Only Dreams in Total Darkness’, was menig The National fan al goed opgewarmd voor wat zou komen. ‘Day I Die’ klinkt klinkt zowaar als een stadion-anthem waarop Berninger voor het eerst zingt alsof er een grijns rond zijn lippen zweeft. Hij zingt hoe hij in een mislukte relatie zijn kop in het zand steekt door de muziek harder te zetten.

Superorganism - Something for your M.I.N.D.
Het is nog een beetje onduidelijk wie er nou achter het Britse Superorganism schuil gaan. Het verhaal is dat het een Japans meisje is, en nog zeven anderen. De eerste single is in elk geval een heerlijke laidback track, perfect voor je luie zondagmiddag. Kijk als je niks te doen hebt ook even op hun site. Over duidelijke visies gesproken.

Latifah - Gewaarschuwd
Latifah is lekker bezig. Met ‘Gewaarschuwd’ zet ze de toon: met haar wil je geen ruzie hebben. Het is een verademing om eens een vrouw de mic te zien grijpen in de Nederlandse hiphop wereld. En als je ziet hoe ze al scoort met haar debuut, gaat ze die mic binnenkort zeker niet teruggeven.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12