Dit zijn de songs van oktober 2017

De terugkeer van rockband Franz Ferdinand en de wereldhit 'Bodak Yellow'

Franz Ferdinand - Always Ascending
We hebben er even op moeten wachten - vier jaar namelijk - maar Franz Ferdinand is terug met nieuw materiaal. 'Always Ascending' klinkt als vanouds: veel gitaren en mega aanstekelijk. Doorboordurend op het album Right Thoughts, Right Words, Right Action, alleen wat gehaaster. Begin februari zal het vijfde studioalbum van de Schotten uitkomen.

Marshmello/Khalid - Silence
EDM-hotshot Marshmello heeft zijn krachten gecombineerd met aanstormend rapper Khalid. Daaruit is een krachtige, maar ook troostvolle track uitgekomen. Het is langzamer dan we normaal gewend zijn van de jonge Amerikaanse popster Khalid, maar zijn zwoele vocalen zorgen ervoor dat je in mum van tijd hooked bent geraakt.

George Fitzgerald - Burns
Fitzgerald laat met zijn single Burns meer dan ooit zien dat de Britse producer risico's durft te nemen. De elektronische hit 'Burns' is alternatief, gelaagd en lijkt in eerste instantie zelfs de indiehoek op te gaan. Fitzgerald zit midden in zijn Europese tour en speelt 18 november in de Amsterdamse Bitterzoet, hopelijk met meer nieuw materiaal.

Sevn Alias, Boef, Lil Kleine - Patsergedrag
Precies een maand geleden kwam het langverwachte album Picasso van Sevn Alias uit. Na de eerste single 'Blessed' is 'Patsergedrag' zijn tweede single. Hij wordt hier bijgestaan door Boef en Lil Kleine en laat zien van welk kaliber zijn nieuwe werk bestaat.

Cardi B - Bodak Yellow
Verreweg de meest bekeken videoclip van dit rijtje, misschien zelfs van de hele maand oktober. Cardi B is badass, grappig en heeft een ontzettend herkenbare flow. Ze heeft niet voor niets als tweede vrouwelijke MC ooit (!) solo een nummer 1-hit gescoord in de Billboard Hot100. De enige die dat ooit eerder heeft geflikt was Lauryn Hill in 1998. Ook al is de hit overduidelijk geïnspireerd op Kodak Black's 'No Flockin', er mag met recht gezegd worden dat Cardi's carrière nu officieel van de grond is gekomen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12