Dit zijn de songs van augustus 2017

De glijende hit van Stefflon Don, de nieuwe melodieën van Bicep en de kersverse LCD Soundsystem-kraker slaan in als een bom

STEFFLON DON FT. FRENCH MONTANA - HURTIN’ ME

Het gaat goed met de carriere van onze Nederlandse in Londen. Stefflon Don had eerst airplay met Tight Nookie, daarna een feature op de hit Instruction van Jax Jones, Lowlands ging plat voor haar live show en nu heeft ze de Amerikaan French Montana gestrikt voor haar volgende single.

LCD SOUNDSYTEM - TONITE

James Murphy liet zijn koffiebranderij en wijnbar even in de steek en hees zichzelf op advies van wijlen David Bowie weer op het muzikale paard. De hipsters' hipster heeft met American Dream weer een sterk album gemaakt, waarop de geest van Bowie duidelijk rondwaart. Tonite klinkt misschien nog wel het meest zeurderig en old school LCD. Helemaal niet erg.

GERD JANSON & SHAN - SURRENDER

Midland’s label Regraded brengt ons na Final Credits opnieuw een heerlijke zomerse filterdisco hit, ditmaal van Gerd Janson & Shan. Ze gaan net als hun labelbaas aan de haal met een aanstekelijke vocal sample. Do you surrender?

EUT - SUPPLIES

De Amsterdamse post-poppers EUT bestaan nog maar ruim een jaar, maar gingen via support voor Indian Askin en Down The Rabbit Hole linea recta naar 3FM. Met de Popronde en een EP op de rol wordt het vast een mooi najaar voor de Nederlanders. Supplies is hun catchy single.

BICEP - GLUE

Al weken te horen op elk zichzelf respecterend dance event, maar ook je lokale foodtruck festival en de voetbalkantine hebben Glue inmiddels ontdekt. De crossover breakbeat-hit van de zomer van 2017 komt op naam van het Ierse duo Bicep.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12