Dit zijn de songs van februari 2017

De terugkeren van Moss, Lana Del Rey en Calvin Harris, en de nieuwe Rotterdam Airlines-rammer

Terugkeer is het muzikale woord van de maand. Indiedarlings Moss zijn in topvorm met hun vijfde album, Lana Del Rey blijkt nog altijd even melancholisch en Calvin Harris is zowaar nog in staat om een smaakvolle toptrack te maken. Dit zijn de vijf songs die het verschil maakten in februari 2017, die je zeker gaat terugvinden in de Song Van Het Jaar-keuzelijst

1. Fatima Yamaha – Araya
Twee jaar na de re-release van dansvloercultklassieker ‘What’s A Girl To Do’ is Bas Bron, alias Fatima Yamaha, terug op het Dekmantel label met de EP Araya. Fatima Yamaha begon als een gesluierde figuur achter de draaitafels, maar de afgelopen festivalzomer hebben we Bas Bron in vol ornaat zien shinen op vele grote festivals in Europa.

2. Moss – The Promise
Bijna maakte Klangstof een einde aan Moss, doordat drie van de leden betrokken waren bij de wel erg internationale plannen van Klangstof. Het liep uiteindelijk met een sisser af en Moss viert het 12,5 jarig bestaan met een uitstekend vijfde album.

3. Calvin Harris ft Frank Ocean & Migos – Slide
Wat? Geen drops? Geen universele tekst over zomers met vakantieliefdes? Calvin Harris gooit het over een compleet andere boeg met Frank Ocean en Migos en levert hands down een van de beste tracks van het voorjaar af.  Wat een verademing.

4. Lana Del Rey – Love
“Ik heb mijn eerste vier albums voor mezelf gemaakt, maar nu heb ik geschreven voor mijn fans. Het gaat over de richting waarvan ik hoop dat we met z’n allen opgaan.” Gezien de niet zo heel schokkende muzikale koerswisseling van comebacksingle ‘Love’ kun je je afvragen wat het verschil is tussen voor haarzelf en de fans, maar ‘liefde overwint alles’ is hoe dan ook best een sympathieke boodschap.

5. Jairzinho ft Sevn Alias, BKO & Boef – Tempo
Gass 2.0 wordt deze single Tempo ook wel genoemd. De bekende Rotterdam Airlines-crew is voor de gelegenheid aangevuld met Boef. Jairzinho is ook (mede)oprichter van het label Rotterdam Airlines. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12