Dit zijn de songs van april 2017

Van autotune-croonen tot muzikale mayonaise: 5 nieuwe Song van het Jaar-kanshebbers

1. Royal Blood – Lights Out
Na drie jaar stilte blijkt Royal Blood nog steeds in staat tot een massieve wall of sound. 'Lights Out' is een rock-n-rollercoaster van gitaar, met als speciale twist het slotakkoord, dat voelt alsof je auto onder je controle vandaan glipt. Het tweede Royal Blood-album komt uit in juni.

2. Phoenix – J Boy
Een liefdesliedje met een donkere tweede laag vol zorgen en dreiging. Juist omdat het geschreven is in Parijs, een stad overspoeld door vluchtelingen en met een aantal terroristische aanslagen achter de rug, heeft Phoenix dat dubbele gevoel willen overbrengen op hun nieuwe album. Tot groot verdriet van de Nederlandse fans slaat Phoenix Nederland vooralsnog over met hun voorjaars concerttour.

3. Future – Mask Off
Deze nieuwe Future was instant populair dankzij de ‘Mask Off Challenge’ op social media, waar deelnemers de hook proberen na te doen met een eigen instrument. 'Mask Off' werd in april 2017 een wereldwijde top tien-hit en de hoogstgenoteerde solo-single voor rapper Future.

4. Katy Perry Ft. Migos - Bon Appétit
De prijs voor meeste features in één jaar gaat in 2017 ongetwijfeld naar (t)rap-trio Migos uit Atlanta. Alleen de afgelopen maanden al hebben ze hun kenmerkende stotterende raps geleend aan Calvin Harris, Sean Paul, DJ Khaled en nu ook Katy Perry’s voorjaarssingle. Deze ‘Bon Appetit’ luistert net zo lekker als een extra grote portie mayonaise op je friet.

5. Dave Budha – Raam Uit
Autotune R&B-crooner uit Zevenbergen levert een van de oorwurm-EP’s van je lente op Jiggy Dje’s label Noah’s Ark. Denk Young Thug, denk Travis $cott; emo hiphop vol melancholie. Check ook de live-sessie die hij deed in 3voor12 Radio (inclusief een autotune-croone van ondergetekende dj).

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12