Dit zijn de songs van mei 2017

Van synths in de overdub tot een 11 minuten durend indie-epos: weer vijf nieuwe Song van het Jaar-kanshebbers

SBMG ft Lil’ Kleine en DJ Stijco – 4x Duurder
Het mag geen geheim zijn dat het heel lekker gaat in Nederland Hiphopland. De BUMA van 2016 is binnen, dus koopt iedereen rolexen, dikke auto’s en dure kleding. Maar de spullen van Chiv, Henkie T en Lil’ Kleine zijn vier keer duurder dan de rest, braggen ze in deze track. En dat op een catchy afro-trapbeat. Dé hiphop-clubbanger van de zomer.

The War On Drugs – Thinking Of A Place
Speciaal voor Record Store Day bracht The War On Drugs een 11 minuten durende, dromerig indie epos uit. Het is het eerste nieuwe geluid in drie jaar van The War On Drugs, dat nogal een succesvol album moet zien op te volgen. Dit najaar doen ze tweemaal (!) AFAS Live.

The National - The System Only Dreams in Total Darkness
Vrolijk nieuws voor mensen die van zwaarmoedige muziek houden: het zevende album van The National komt eraan. Dit is de eerste single, gekweld gebrom in een wonderlijk orkestraal indierockliedje dat steeds voller wordt gesmeerd met koren, blazers en orgel, maar ook een cool funky gitaartje heeft. Ook twee keer AFAS Live voor hen!

Haim – Want You Back
Damestrio Haim had al in 2013 een supersuccesvol debuutalbum. In vier jaar muziekontwikkeling kan er veel gebeuren, dus weg zijn de lieflijke ambachtelijke folkgeluiden en nieuw is de poppy trapsound in deze ‘Want You Back’. Het is even wennen, maar de unieke Haim-samenzang maakt deze track een ongelooflijke groeier.

The XX – A Violent Noise (Four Tet Remix)
The XX en Fout Tet zijn al jaren besties. Ongetwijfeld hebben Jamie XX en Four Tet al váák ruzie gehad over wie het eerst in een vers kratje tweedehands vinyl mag diggen in de platenzaak. Als ze elkaars muziek onder handen nemen, ontstaat ook altijd wat bijzonders. Dit keer de beurt aan Four Tet, die zijn herkenbare stuwende en toch stotterende ritmes toevoegt aan A Violent Noise. En trance!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12