Dit zijn de songs van Januari 2017

Arcade Fire en Declan McKenna gaan de barricades op, Ed Sheeran en Ronnie Flex gaan dancehall

1. Declan McKenna - Isombard
Om de belachelijke drogredenen van rechtse Fox-presentatoren bloot te leggen schreef Declan McKenna dit ontzettend aanstekelijke indiepopliedje, dat ergens tussen Vampire Weekend en Villagers hangt. Zijn liedjes zijn stuk voor stuk ontzettend geëngageerd en op Eurosonic was hij ons absolute hoogtepunt. Wordt hij de stem van generatie Z?

2. Ed Sheeran - Shape Of You
Ed Sheeran bij 3voor12? Schrik niet, dit is écht een leuk liedje: een soort akoestisch, subtiel geproduceerd dancehall-liedje waarin Ed Sheeran zich ontpopt tot een moderne Justin Timberlake. 

3. Ronnie Flex ft. Frenna - Energie 
Tjonge, wat is de nieuwe hit van de meest verlegen popster van Nederland weer heerlijk aandoenlijk: een zachtaardig dancehall-liedje (daar is de dancehall weer!) dat de eerste Nederlandse nummer 1-hit van 2017 werd. 

4. Arcade Fire ft. Mavis Staples -  I Give You Power
Vanzelfsprekend veel anti-Trump-muziek deze maand. I Give You Power werd de dag voor de inauguratie uitgebracht: een bluesy vraag-en-antwoord-spel tussen Win Butler en soulzangeres Mavis Staples. 

5. The Amazons - In My Mind
Nog een Eurosonic-ontdekking: rock-kwartet The Amazons, dat al wordt onthaald als de grootste gitaarbelofte van het jaar. In My Mind is geproduceerd door de producer van Wolf Alice en Foals. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12