12van3voor12 Ronnie Flex: "Je moet m'n albumtitel kunnen tatoeëren" 12van3voor12 Ronnie Flex: "Je moet m'n albumtitel kunnen tatoeëren"

De 'lichtgetinte Dutch Justin Bieber' wil album na zomer uitbrengen

, Ingmar Griffioen

12van3voor12 Ronnie Flex: "Je moet m'n albumtitel kunnen tatoeëren"

De 'lichtgetinte Dutch Justin Bieber' wil album na zomer uitbrengen

Ingmar Griffioen ,

Zomer! En dus tijd om de tussenbalans op te maken: hoe staat het met de 12van3voor12, de twaalf acts die het volgens ons in 2013 gaan doen? Ronnie Flex gaat nog altijd als een malle, nu weer met een verse video voor In Een Jet en dit weekend helemaal op Solar Weekend. "Vorig jaar was het met Polska helemaal gestoord. Dit jaar gaan we alles opdrinken en op de camping slapen." Augustus staat in het teken van veel optreden en zijn debuutalbum afmaken. Net na de zomer wil de zelfbenoemde Dutch Justin Bieber die bij Top Notch uitbrengen.

In Een Jet is opgenomen in thuisbasis Capelle Schollevaar met features van Mr. Polska en Boaz van de Beatz, die weer voor de bekende harde beats tekende. "Altijd Boaz man, altijd. De komende twee jaar in ieder geval hoor je mij op beats van Boaz. Als je muziek maakt moet je een click met de producer hebben en met hem heb ik dat al drie jaar." Maar Ronell Plasschaert heeft zelf toch ook de nodige productie-pijlen op zijn boog? "Ik maakte al beats voor ik rapte en doe dat nog, onder meer op de albums van Gers en The Opposites. Er komen ook eigen producties op mijn album. Boaz geeft mij de ruimte om te spelen. Het is gewoon wie het eerst bij het keyboard is."

Geen Spinvis, misschien Kempi en wel Polska op debuutalbum
Er zijn al twee singles van zijn debuutalbum los, Tankstation en 150 BPM, maar In Een Jet is een non-album track. Het nummer stond al op Polska's Vlammen mixtape en is volgens Ronnie "een tussendoortje om de mensen wakker te houden". Daar is hij nu vooral druk mee. "We plannen nu de volgende single en twee clips in die ik ga droppen voor het album er is. Die single is met een leuke gast, wie kan ik nog niet vertellen." Spinvis wellicht, die hij als zijn grootste voorbeeld noemde? "Dat zou ik willen in mijn dromen. Kees de Koning (labelbaas TopNotch, IG) vroeg me laatst 'heb je een leuke song voor hem?' Maar dan moet ik eerst nog een jaar of drie verder zijn, daar ben ik nu nog niet aan toe."

De jonge Zuid-Hollander kan wel verklappen dat Polska meedoet op zijn album. "Op een manier die je niet van hem en mij zou verwachten. En ik probeer Kempi nog te strikken, die heeft zo'n mooie zangstem." Het album zou mensen sowieso wel eens kunnen verrassen, denkt hij. "Het is muzikaal heel anders, alles met akkoorden en geen gekke UFO-geluiden. Ik hoop dat mensen het trekken. Het klinkt nog breder en commerciëler omdat ik meer zing. Ze zullen het even van me moeten aannemen." Qua albumtitel is hij er nog niet uit. "Nee man, ik denk er zoveel over na, maar dat is altijd het moeilijkste. Ik zoek een soort middenweg; iets ongrijpbaars, maar ook zo concreet dat je het op je lichaam zou moeten kunnen tatoeëren."

I am da Dutch Justin Bieber
Ronnie Flex is wel van de grote uitspraken als "ik wil net zo groot als Gers Pardoel worden" en in zijn twitter-bio: "I am da Dutch Justin Bieber". "Haha, ik ben gewoon iemand die houdt van grappen maken. Ik ben dan wel de lichtgetinte Justin Bieber, maar niet zo serieus."

Voorlopig is het optreden geblazen. Augustus belooft een drukke maand te worden met dit weekend eerst Solar Weekend in Roermond. Vorig jaar proefde hij al van de gekte toen hij met Polska op de main stage optrad. Dit jaar moet de backstage koelkast dus helemaal tot de bodem leeg en dan is het wel zo slim om in Limburg te blijven tukken. "Ik weet dat die party helemaal gestoord is. Vorig jaar werd ik uiteindelijk op een zeiltje wakker, nu gaan we op de camping slapen. Solar Weekend is going down!"

Ronnie Flex doet na Solar Weekend nog een clubtournee en is 21 september met Polska te zien op het Belgische Sunset Festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12