#ESNS13: Ronnie Flex maakt de zaal nu al he-le-maal kapot

Daar is dat feestje!

Tekst en foto's Ingmar Griffioen ,

Hij is de man op wie Top Notch de kaarten voor 2013 zet. Maar Ronnie Flex oogt bij opkomst als een introverte Surinaamse jongen uit Capelle, met een petje op, zwartleren jasje aan en wat bling aan oren en vingers. Twee minuten later stuitert hij als een malle over het podium en laat hij horen te kunnen rappen én zingen. Nouveau Riche-kapitein Polska bouwt net voor hij zelf het podium op moet ook nog een Allermooiste Feestje.

GEZIEN
Ronnie Flex, Noorderslag, Binnenzaal, 12 januari 2013

MUZIEK

Hiphop met harde beats uit de dubstep, grime, dancehall en 'Boaz van de Beatz' hoek. Hoe jong het talent uit Capelle aan de IJssel ook is, hij produceerde al twee tracks van Gers Pardoels succesalbum. En Ronell Plasschaert ‏greep als Ronnie Flex vorige maand net naast de Grote Prijs van Nederland, maar pakte wel een deal bij Top Notch en een State Award voor Rookie of the Year. Begin 2012 scoorde hij al een megahit met 'Allermooiste Feestje' en hij deed drie nummers mee op Polska's album (waaronder Soldaatje).

PLUS

Als je nog niet zou weten dat de Zuid-Hollander met Yellow Claw en de Nouveau Riche crew werkte, dan zou je dat wel direct horen in de Binnenzaal. Damn, wat klappen die beats er hard in zeg. Kijk naar de meisjes vooraan en naar Ronnie's stuiterende back-up en je ziet het meteen: elke disco en partyschuur gaat he-le-maal kapot op deze show. En dat nog voor er een album is, al laat hij vanavond wel een nieuwe albumtrack - met kwinkslagen naar Marco Borsato en Dj Jean - los en die belooft meer van de Boaz-gekte.

MIN
Twee keer 'Allermooiste Feestje' doen is natuurlijk een zwaktebod en op de geplande 30 minuten speeltijd komt hij er vanavond ook zeker 5 tekort. Er moet dus nog wat arbeid verricht worden voor Ronnie Flex klaar is voor een clubshow.

CONCLUSIE
Branie heeft Plasschaert‏ (twitter-slagzin: 'mannen gunnen me niks, daarom krik ik hun chicks') genoeg. Ronnie's debuutalbum zal uitkomen bij Top Notch, waarschijnlijk tussen april en juni, en het moet wel heel gek lopen wil dat geen instant hit worden. Met deze tracks, support en producties gaat dat live nog veel harder. Noorderslag is pas het begin.

CIJFER
8