Ronnie Flex wil net zo worden als Gers Pardoel

Zuid-Hollandse rapper moet het zelf doen in 2013

Ingmar Griffioen ,

2012 was al een superjaar voor Ronnie Flex en dit jaar moet dat allemaal nog een stapje meer worden. De rapper uit Cappelle a/d IJssel tekende bij Top Notch, won een State Award voor Rookie of the Year, greep net naast de Grote Prijs en scoorde een hit met Allermooiste Feestje. Naast Yellow Claw en de Nouveau Riche crew werkte hij ook met Gers Pardoel, wiens album hij deels produceerde. In 2013 zal hij zijn eigen boontjes doppen: na een waslijst aan losse tracks verschijnt dit jaar zijn debuutalbum. Maar eerst staat hij nog op Eurosonic en Noorderslag. Bij 3voor12 Radio bekent hij op een dag net als Gers te willen worden. Hij is alvast geselecteerd voor de 12van3voor12.

Ronnie Flex heeft ook net de nieuwe track 150 BPM losgelaten, die je via de teaser rechts beluistert.

Na een tour met Polska deed Ronnie Flex nog een goede tournee met Gers Pardoel. Presentator Sander Hoogendoorn wil dan ook van hem weten hoe het is als hij het in 2013 helemaal zelf moet doen. Maar de Zuid-Hollander is niet bevreesd: "Ik ben al die tijd heel druk bezig geweest met mijn album, die is bijna af en dan moet ik laten zien dat ik het ook zelf op dat niveau kan." Spannend is het wel. "Het is toch een beetje in het diepe, maar ik doe gewoon wat ik doe. Ik kan niet anders, ik moet het doen. Ik maak de muziek die ik zelf maak en dan zie ik wel hoe mensen erop reageren."

Op 31 december 2012 tweette Ronnie: "Op een dag wordt mijn leven net zoals Gers." "Gaat dat al in 2013 gebeuren?", vraagt Sander hem. "In 2013 wil ik wel een paar stappen omhoog gaan en zelf een gevestigde naam zijn. Maar als ik nu zie wat Gers allemaal doet, dan durf ik niet te zeggen of mij dat in 2013 lukt." Ronnie Flex bewondert Gers professionele levensstijl: "Hij gaat 's avonds om 23.00 of 0.00 uur slapen. Hij drinkt niet en wordt 's ochtends uit zichzelf om 9.00 uur wakker. En dan gaat hij muziek maken. Hij heeft alles op een rijtje. Ik chill daar, ik slaap pas om 7.00 uur en word wakker met een kater. Ik ben twintig en leid een ander leven."

In 2013 komt Ronnie's debuutalbum uit bij Top Notch. Hij heeft nog geen titel en evenmin een releasedatum, maar houdt het op april, mei of juni. "Ik ben nu in het afrondingsproces, de laatste nummers aan het afmaken. Het komt snel."

Ronnie Flex is onder meer vrijdag 11 januari op Eurosonic te zien in het Platformtheater en speelt zaterdag 12 januari op Noorderslag in de Oosterpoort. Het radio-interview met Ronnie beluister je hieronder.