Neelie Kroes 'blij dat tij keert tegen SOPA' Neelie Kroes 'blij dat tij keert tegen SOPA'

Eurocommissaris reageert openlijk tegen antipiraterijwet

, Ingmar Griffioen

Neelie Kroes 'blij dat tij keert tegen SOPA'

Eurocommissaris reageert openlijk tegen antipiraterijwet

Ingmar Griffioen ,

Eurocommissaris Neelie Kroes noemt SOPA een 'slecht wetsvoorstel'. De bewindsvrouw twitterde: "Ik ben blij dat het tij keert tegen SOPA. We hebben geen slechte wetgeving nodig, maar moeten de voordelen van het open net waarborgen." Kroes is vice-president van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de digitale agenda.

"Te hard rijden ook illegaal, maar geen verkeersdrempels nodig op de snelweg"

Kroes spreekt zich wel vaker openlijk uit over haar vakgebied. Zo gaf ze in november 2010 auteursrechten-organisaties een veeg uit de pan voor het optrekken van 'een serie Berlijnse muren' en pleitte meer dan eens voor modernisering. Vandaag onderstreepte ze haar punt in een volgende tweet: "Te hard rijden is ook illegaal, maar we hebben geen verkeersdrempels nodig op de snelweg #SOPA."

De protesten tegen SOPA (en PIPA) namen woensdag grote vormen aan. Wikipedia, Mozilla, Major League Gaming, Reddit en Twitpic ging op zwart en 4,5 miljoen mensen tekenden een Google-petitie. De volgende dag bleek de steun verder afgebrokkeld voor SOPA, het wetsvoorstel waarover deze week in het Amerikaanse congres gestemd zou worden. Die stemming is uitgesteld, omdat de politici meer informatie van deskundigen willen verkrijgen. PIPA komt op 24 januari wel in stemming. Naar verluidt waren voor de protesten 80 congresleden voor en 31 tegen SOPA, op 19 januari waren er nog 65 voorstanders en 101 tegenstanders. Eerder verklaarde Obama zich al tegenstander van dergelijke wetgeving.

Update:
Senaatsleider Harry Reid maakte vandaag bekend dat de PIPA stemming ook is uitgesteld.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12