3voor12 Utrecht

DiCE kondigt programma voor zevende editie aan

Showcase-avond laat zes veelbelovende, buitenlandse acts debuteren in Utrecht

Op zaterdag 17 februari vindt de zevende editie plaats van showcase-avond DiCE. Op DiCE halen TivoliVredenburg, EKKO en boekingskantoor Friendly Fire zes veelbelovende popartiesten naar Utrecht, die hier hun Nederlandse debuut maken. “DICE is voor mensen met het oor op morgen, die open staan voor wat er speelt en goed kunnen horen of iets potentie heeft'', vertelde Pim van Dinther van TivoliVredenburg vorig jaar.

Op het programma van deze editie staan de Belgische acts blackwave., dat een soulvolle mix maakt van nineties hiphop en hedendaagse hiphop met een flinke scheut jazz en downtempofunk, en de uit Antwerpen afkomstige indiepopband Tin Fingers. Met hun vrolijke, dromerige synthpopnummers vol tropische, groovy melodieën en ijzige ondertonen stonden ze al in het voorprogramma van Kevin Morby, The Antlers, Wild Nothing en Merchandise.

Van de Nederlands/Canadese bülow zijn nog slechts drie nummers online te vinden. De electro-R&B-popnummers met zwoele vocalen doen het echter goed, ‘Not A Love Song’ gaat bijvoorbeeld al richting de 5 miljoen plays op Spotify. Ook soulvolle singer-songwriter Joy Crookes begeeft zich in het spectrum van R&B, maar dan met elektronische invloeden tot triphop en precies de goede hoeveelheid strijkers.

Onder de naam Plàsi schrijft de Grieks/Zweedse Mikael Bitzarakis nummers die primair draaien om zijn gitaar, heldere stem en gedurfde teksten. Hij is geïnspireerd door José González, Passenger, Sufjan Stevens en Kings of Convenience. Het Britse Stereo Honey maakte een veelbelovende start met de hit The Heart. Op de eerste EP Monuments hoor je broeierige, gelaagde indierock met falsettozang. Als je wilt vergelijken zoek het dan in de hoek van Wild Beasts, The Temper Trap en Breton. Inluisteren van alle acts kan via Spotify.

Te zien: DiCE no. 7, zaterdag 17 februari 2018, 19.15 uur @ TivoliVredenburg, Pandora + foyer

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12