Keymusic overgenomen door ondernemer Jan ’t Hoen

Drummer Wild Romance en middelpunt van Buying The Band neemt de instrumentenketen over

Keymusic, de grootste winkelketen voor muziekinstrumenten van Nederland, is overgenomen door Jan ’t Hoen. De ondernemer en drummer van Wild Romance – die het middelpunt vormde van de documentaire Buying The Band – heeft Keymusic gered van het faillissement en een doorstart mogelijk gemaakt. Vakblad Interface meldt dat hij alle Nederlandse zaken en Belgische aandelen overneemt. ‘Ik ga er vanuit dat er tien miljoen euro voor nodig is om dit bedrijf weer op de rit te krijgen’, zegt hij bij Interface.

Winkelketen Keymusic was 20 juni door de Rotterdamse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde de afgelopen jaren al in zwaar weer en kan nu de rekeningen niet meer betalen. Keymusic heeft acht vestigingen in Nederland, in onder meer Amsterdam, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Daarnaast zijn er winkels in België en Frankrijk.

Jan ’t Hoen is tevens eigenaar van de Q-Factory in Amsterdam, waar Keymusic een kleine vestiging heeft. Zo kent hij de keten al langere tijd. Hij hoopt met Keymusic een nieuwe richting in te slaan, laat hij bij Interface weten, van een winkel naar een ontmoetingspunt van muzikanten. ‘Het is leuk als je driehonderd gitaren in een winkel hebt staan, maar dan kun je er beter honderd uitstallen en op de gewonnen vrije plek een werkplaats installeren met iemand die gitaren kan afstellen en klanten kan adviseren welke versterker ze het beste kunnen aanschaffen. We gaan dus naast gitaren en versterkers vooral ook meer kennis verkopen, zoals in Q-Factory nu ook al gebeurt.’

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12