Instrumentenwinkel Keymusic failliet

Keten heeft meerdere winkels in het land

Winkelketen Keymusic is deze week door de Rotterdamse rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf, gericht op instrumenten en apparatuur, verkeerde de afgelopen jaren al in zwaar weer en kan nu de rekeningen niet meer betalen. Keymusic heeft acht vestigingen in Nederland, in onder meer Amsterdam, Leeuwarden, Utrecht en Apeldoorn. Daarnaast zijn er winkels in Belgie en Frankrijk. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open, in afwachting van een mogelijke doorstart.

Keymusic is voor Nederlandse muzikanten een bekende naam. Het bedrijf werd in 1969 opgericht in Rotterdam, en daar heeft het aan de Ceintuurbaan ook zijn hoofdkantoor. Keymusic breidde in de loop der jaren uit naar verschillende steden. In Den Haag is het eigenaar van de prestigieuze winkel Rock Palace, opgericht door leden van de Golden Earring en bakermat van de Haagse rockscene. Zo werkte Tim Akkermans, voormalig zanger van Di-rect, in de winkel.

Net als alle retailers kreeg ook de instrumentenhandel uiteraard concurrentie van het internet, met name van giganten als Bax Shop en Thomann. Veel muzikanten bestellen hun drumstokken en snaren simpelweg online, of ze proberen een instrument in de winkel om het vervolgens op internet te bestellen. In 2016 kwam Keymusic dan ook in problemen, wat leidde tot een overname door de Amsterdamse investeerder Standard Investment. Die kon het tij niet keren en zag de schulden oplopen van 2,1 miljoen euro in 2015 naar 8,7 miljoen in 2017.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12