Le Guess Who? slaat 2020 over

Ook Utrechts stadsfestival voor avontuurlijke muziek gaat een jaar op pauze

Hoewel er nog weinig duidelijk is over de mogelijkheden om evenementen te organiseren vanaf 1 september, trekt Le Guess Who? (dat half november zou plaatsvinden) de stekker nu al uit de 2020-editie.

Het Utrechtse stadsfestival voor avontuurlijke muziek – dat veelal internationale bezoekers trekt – laat weten dat de huidige situatie talloze onzekerheden met zich mee brengt binnen de organisatie van het festival. Le Guess Who? vindt het daarom onverantwoord om de voorbereidingen voor de editie van dit jaar voort te zetten.

'Het was een heel lastig besluit om te nemen', vertelt Barry Spooren van Le Guess Who?. 'Een aantal weken terug hadden we er nog wel enigszins hoop op – of durfden we misschien gewoon nog niet helemaal toe te geven –, maar hoe meer tijd vooruit gaat, hoe onrealistischer het allemaal wordt. Nu de keuze maken betekent voor ons in ieder geval dat we weten dat er in 2021 nog steeds een gezond festival is. Als we nu zouden gaan investeren en het alsnog later moeten afzeggen, zou het nog maar de vraag zijn hoe we er dan volgend jaar voor staan.'

Kortom: de veertiende editie van Le Guess Who? zal plaatsvinden van 11 tot 14 november 2021. Reeds gekochte tickets blijven geldig. Het festival biedt ook de mogelijkheid om het ticket – of een deel ervan – te doneren. Je kunt ook een volledige restitutie aanvragen. 

Lees hier over de 25 beste shows van Le Guess Who? 2019.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12