ESNS20: A.M. Sam zet Noorderslag in de zon met Californische indierock

Singer-songwriter geeft een funky optreden

A.M. Sam stond vorig jaar in de Popronde en houdt van auto’s. De singer-songwriter bracht vorig jaar vier singles uit, waarvan 'Up In Silver Lake' op Spotify de meest afgespeelde is. Toch beweegt hij zich al een tijdje in de Nederlandse indiescene met dansbare en catchy poptunes die hij veelal onderweg schree, en opnam in zijn slaapkamer. Met het voorlopige resultaat toert hij nu door het land, en vanavond staat de 22-jarige Sam van Hoogstraten op Noorderslag.

Klinkt het optreden vanavond als popmuziek, rockmuziek, of allebei?
A.M. Sam haalt zijn inspiratie uit bands in de reikwijdte van Ronnie Flex tot Paul McCartney en van The Dream Syndicate tot John Mayer. Het vrolijke 'Raspberry Blues' en 'In the Ring' doen in het funky optreden vanavond toch het meeste aan rock denken. En de andere liedjes, waaronder het nieuwe 'From Within', klinken eerder zonnig en dromerig, maar meer nog swingend, rauw en rafelig. Dus rock wint het van pop.

Waar gaan Sams liedjes over?
Hij zingt onder andere over alles achter je laten en over de chaos die liefdesverdriet teweeg kan brengen. Vanavond speelt hij zich daarmee in de kijker op Noorderslag. Hij staat relaxed op het podium en is geliefd bij het publiek, dat heupwiegend en vol medeleven luistert. Met energieke shows als deze is A.M. Sam een welkome naam in de indiepopscene. Doe ons dus nog maar een dosis van die speelse, melodieuze West-coast indiesurfliedjes die doorgaan voor rock. Of pop.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12