steun 3voor12
3voor12 Gelderland

#4df18: Tim Knol is weer op de weg omhoog

Druk bezochte eerste avond op Festival Op ‘t Eiland

De zachtaardig ogende singer-songwriter uit Hoorn heeft na een succesvolle periode even een terugslag gehad. De mensen met wie hij die succesvolle periode doormaakte vertrokken en het leek of Tim alleen overbleef. Die periode schreef Tim van zich af met als resultaat het album Cut The Wire, vol met mooie liedjes in een folkrockstijl.

Anne Soldaat, Tim zijn muzikale steun en toeverlaat, deed de productie en is een vast onderdeel van de Tim Knol Band. Die verder bestaat uit leden van zijn punkbandje The Miseries, Melle Boersma op gitaar en pedalsteel, Eric Lensink op bas, Kees Schraper op drums.

In een anderhalve uur durende set laat Tim een doorsnee van zijn oeuvre horen. Met ‘Soldier On’ van het gelijknamige derde album trapt hij de set af. Net als op het album Cut The Wire wordt ook vanavond bij ‘Echoes Of Laughter’ het geluid van de pedalsteel voor het eerst gebruikt. De pedalsteel zorgt daarbij voor een mooi americana geluid wat juist dat extra tikje meegeeft aan de gehele sound zonder daarbij cliché in een Amerikaanse country traditie te schieten.

Waarbij Tim en Anne soms in uitgesponnen outro’s elkaar met de gitaren met en tegen elkaar op spelen, zorgt de pedalsteel voor een vloeiend geheel. Het publiek roept om ‘Sam’, uiteraard speelt Tim zijn enige (echte) hit. In de toegift wordt er nog even gas gegeven met ‘Skinflint’ van The Miseries ondanks een dB-limiet op dit festival.

HET MOMENT:
Tegen het einde van de set merkt Tim dat het veld voor zich wat leger begint te raken en roept iedereen naar voren te komen. Knol klimt van het podium en neemt gaat onversterkt met zijn Gibson ES-125 voor tegen de hekken staan. Hij dwingt iedereen daarmee stil en aandachtig te luisteren als hij ‘I’ve Endured’ van Ola Belle Reed in een uptempo speelt. Een bluegrassnummer dat ook zijn enige favoriete band The Del McCoury Band vaak speelt.

3voor12 Gelderland doet dit jaar weer uitgebreid verslag van de Vierdaagsefeesten. Volg het dossier voor de laatste tips, recensies, foto's en andere relevante artikelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland