ESNS18: Amartey brengt 'positive vibes' naar Groningen

Met prima uitgevoerde dancehall-tracks. Gewoon prima.

Gedrapeerd in Ghanese vlag komt zanger Amartey het podium opgewandeld. Als ex-talent bij Funx en host bij Encore heeft Amsterdamse zanger al flink wat naamsbekendheid, maar vanavond kan dat natuurlijk alleen maar groeien. Er zijn Amartey-vlaggetjes uitgedeeld, die vrolijk in de lucht wapperen. De Benedenzaal van de Oostpoort schreeuwt om op feestelijke wijze geopend te worden. Laat dat maar Amartey over.

Ja joh? Zijn de mensen niet veel te stug vanavond?
Een beetje. Amartey is ook wel diegene die het hardst los gaat. Soepele dansjes op zijn gladde R&B-liedjes en hij steekt op het hoogtepunt ook zijn been even omhoog om er air-gitaar op te spelen. Een killer move! Maar nee, helaas krijgt hij het publiek niet helemaal uit zijn schulp.

En die ene goed geklede man van middelbare leeftijd helemaal vooraan dan?
Die gaat wel compleet los ja. Vooral als de zanger van het podium af komt om zijn ingestudeerde dansje als een soort camping-vermaak op het publiek los te laten. 'To the left! To the right!' Dan is er helemaal geen houden meer aan: Amartey's grootste fan is bezeten. Nu is het nog wachten op een grote hit en dan zal de rest snel volgen.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12