3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Within Temptation: Kapotte oortjes, maar nog steeds een goede stem

Het applaus verspreidt zich vanuit de rechterhoek als de band binnenkomt. Sharon den Adel, de leadzangeres, komt het podium op lopen met een vlag in haar hand en een capuchon op. Ze zwaait de vlag terwijl het podium haar toejuicht.

Het publiek heeft een beetje moeite met opwarmen, maar de superfans die helemaal vooraan staan zijn vanaf het begin al helemaal enthousiast. De band headbangt er op los en het publiek doet mee. Ze spelen allerlei nieuwe nummers, maar ook de grote hits 'Stand My Ground' en 'Mother Earth'.

De band is in 1996 opgericht door Sharon en gitarist Robert Westerholt. Sindsdien hebben ze een heel aantal gouden platen gewonnen, waaronder in Finland en Duitsland. Het optreden oogt probleemloos, maar toch klopt er iets niet met de oortjes. “Er is iets mis met de oortjes, we gaan er even iets aan doen!” riep Sharon. Drie minuutjes later komt ze weer terug. Het publiek merkt niks aan het probleem, want ze zong loepzuiver zoals altijd.

De band heeft veel contact met het publiek. Ze sporen het publiek aan om mee te klappen, en bijna iedereen doet het gelukkig. De tent staat bijna helemaal vol met fans, de één headbangt net iets harder dan de ander. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat iedereen blij is dat ze de band live kunnen zien! 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12