steun 3voor12
3voor12 Tilburg

Nostalgie voert boventoon bij Rico & Sticks

Verre Oosten in het Diepe Zuiden

Heel hiphopminnend Nederland kreeg goed nieuws in 2015 toen Rico & Sticks besloten om te beginnen aan een #opgezwolletotnu tour. Drie jaar later laat het duo nog steeds iedereen de veters strikken en breken de tent af, zo ook een ramvol Jupiler Zaal in 013.

De eer is aan Tilburger DJ Paquito Moniz om te mogen openen voor het duo. Dat doet hij uitstekend met een goede mix aan platen, terwijl de eerste biertjes (en zeker niet de laatste) worden besteld. Als Paquito's dj-tafel wordt weggerold, komt er een andere voor in de plaats met daarachter het bekende gezicht van DJ Kubus, nog altijd het brein achter Opgezwolle. De lichten gaan uit en onder een luid gejoel en applaus, komen Rico & Sticks al springend het podium op. Rico heeft wat te bekennen: de huidige tour zou wel eens de laatste kunnen zijn samen met Sticks en Kubus, want: "Na achttien jaar optreden wil je ook wel eens andere dingen doen. Maar vanavond gaan we eerst de tent afbreken!".

Dat laatste valt op zich nog wel mee: natuurlijk, iedereen schreeuwt de nummers uit volle borst mee, maar echt beweging komt in het publiek pas na een kwartier erin. Het enthousiasme laait verder op als Sticks de teksten van verschillende nummers mixt in een track. "We gaan van 2001 naar 2018 en weer terug", zo verklaart hij. Het publiek kan dat waarderen, begint erbij te springen en ook de moshpits groeien in omvang.

Maar voor een show die anderhalf uur duurt, heb je het na een half uur wel al gezien met constant over-en-weer-spelletjes tussen de rappers en het publiek en een gebrek aan afwisseling tussen de nummers. Het is wel knap dat de oude tracks hun versheid hebben behouden en de teksten diepzinnig zijn, iets wat van moderne Nederhop niet altijd kan worden gezegd.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg