Sunday Snooze #22: Torus

De Haagse producer rukt happy hardcore en hiphop uit de context en plakt samen tot prachtcollage

Het is bijna een hoorspel te noemen, deze zondagochtendmix van de Haagse producer Torus. Dan weer laat hij bloedmooie koorzang samengaan met het irritante getril van een smartphone, dan weer rukt hij een happy hardcore-klassieker uit de context en laat het galmend en als vanzelfsprekend samengaan met ambient. Waarna er een manische spookhuis-schaterlach klinkt. Joeri Woudstra bracht deze zomer Descend in Chains uit, vier nieuwe tracks die nog het meest doen denken aan het stemmigste werk van Arca, Oneohtrix Point Never en Koreless.

In die lijn kun je deze mix ook best zien, en als je goed luistert herken je zelfs een track. ‘Ik wilde het bijna benaderen als een soort schouwspel, en kijk hoe verwijzingen naar populaire cultuur samenvallen in zo’n collage.’ Zo pakt hij de eerste 8 seconden van een Lil Uzi Vert-track die hij extreem vertraagt, een cover van ‘Heaven’ en een edit van Critical Mass, echt waar! ‘Het is de bedoeling dat het nog wel herkenbaar is, anders zou ik de plank misslaan. In de avant garde en underground wordt vies gekeken naar mainstream, juist daardoor toon ik er steeds meer interesse in en geef ik mezelf de uitdaging hoe ik er dingen van kan pakken en ze in een nieuw perspectief kan laten zien. Ik probeer de schoonheid eruit te plukken, voor mezelf. Hoge versus lage cultuur is een raar concept, toch? Waarom is het ene beter dan het ander?’

Torus doet op het moment een kleine tour door Duitsland en focust zich begin volgend jaar op een nieuwe fysieke release.

Meer Sunday Snooze? Hier vind je ze allemaal.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12