3voor12 Overijssel

Amyra, Colorwave en The Interns in Metropool Enschede

Een avond met bands gevormd in deze stad

Tekst: Annabel Essink / Foto’s: Tjeerd Derkink

Op donderdag 12 december speelden drie bands in Metropool Enschede: The Interns, gevolgd door Amyra en als afsluiter Colorwave. Alle drie de bands zijn gevormd in Enschede.

The Interns trappen af met sterk gitaarwerk. Voor een vrijwel volle zaal staat de band overtuigend te spelen. Afwisselend zacht en vervolgens weer keihard komt het geluid uit de boxen. Met teksten als ‘Can’t stop the fire, can’t stop the fighter in me' zetten ze het publiek aan tot dansen. De Twentse band brengt op 20 februari 2020 het nieuwe album ‘Crime’ uit. Het voorproefje van vanavond klinkt erg goed.

Met scheurende gitaren, harde uithalen en knallende drums maken The Interns vette rockmuziek. Hun inspiratie halen ze uit bands als Royal Blood, Nothing But Thieves en Biffy Clyro en dat is te merken. Met de woorden “Dit nummer speel ik voor mijn hond Calisto” kondigt de frontman het laatste nummer aan.

Amyra is een band die meteen indruk maakt. Het podium is met rook gevuld terwijl de bandleden opkomen. De zangeres heeft een heldere stem. Ze wordt begeleid door drie gitaristen, een drummer en een toetsenist. De geluidseffecten zorgen soms voor buitenaardse tonen, waardoor de muziek heel eigen wordt. Het heeft wat weg van London Grammar en Florence and the Machine. Het publiek luistert aandachtig.

Ondertussen is de zangeres op een van de boxen gaan staan. Het publiek heeft zich om haar heen verzameld. Er wordt lekker gedanst. “Ik krijg het al warm, jullie ook?” zegt ze. Als reactie volgt hard gejuich.

Colorwave is de laatste band van vanavond. Je ziet meteen dat ze er veel plezier in hebben. Na het eerste nummer blijkt er al een snaar gebroken. Met een zwaar accent vraagt de zangeres: “Is het oké dat ik Engels praat?” “Jaaa!” is de reactie van het publiek.

De bandleden wonen inmiddels in Londen, maar de band is ontstaan in Enschede. “And we haven’t been here since our album ‘Nomads’ came out in February. I hope you like dancing. Enjoy!”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12