ESNS19: Jason Waterfalls is de honderdste smurf

Utrechtse rockband speelt ode aan de eigen voorbeelden

Hoeveel smurfen kan een gemiddeld mens uit z’n hoofd opnoemen? Het zullen er zeker niet meer dan honderd zijn. Maar zoveel smurfen bestaan wel. Om een succesvolle, in het oog springende smurf te zijn moet je iets opvallends kunnen. Zoals erg goede grappen maken, knutselen, gedichtjes schrijven of een rode muts opzetten en de baas spelen. Ook kun je in negatieve zin aanwezig zijn door alsmaar te klagen of een onuitstaanbare betweter te zijn. Maar er is ook de grote rest. Ze zijn welkom in het warme smurfendorp, maar zelfs de grote fan zou de naam van het wezentje niet tevoorschijn weten te smurfen.

Tijd voor het bruggetje naar de muziek?
Jason Waterfalls is een Utrechtse rockband die een opsomming maakt van wat eerder te horen is geweest. Bijvoorbeeld bij Bring Me The Horizon of Don Broco of Jimmy Eat World. De gitaren mogen ronken maar er zit zeker een popgevoel achter. Jason Waterfalls - die naam is, inderdaad, een verwijzing naar TLC - heeft ook een paar catchy hooks die blijven hangen, zoals de refreintjes van ‘Promises’ en ‘Pick Up The Pieces’. Ze hebben goed opgelet wat hun voorbeelden doen en spelen daar een aardige variatie op. Ze doen het met volle overtuiging.

Gaan we weer terug naar de Smurfen?
Ook Thijs, Paul, Bas en Kirill van Jason Waterfalls mogen echt in het knusse dorp blijven. Het zijn geen oelewappers, maar ze doen wel heel erg die andere smurfen na. Er is nog een moment waarop zanger Thijs struikelt en achterover valt - vintage Klungelsmurf - maar daar blijft het dan bij. Ook een blauw lijfje, ook een witte muts. Jason Waterfalls is de honderdste smurf.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12