3voor12 Overijssel

Debuutalbum RUV is een pareltje geworden

Releaseshow in Metropool stijf uitverkocht

Donderdag 29 maart stonden de mannen van RUV in Het Paradijs in Metropool. De zaal was stijf uitverkocht, een knappe prestatie om zo veel mensen op de been te krijgen voor de presentatie van je debuutalbum.

Tekst & foto’s: Anne-Marie Kok

In oktober kondigden ze het al aan toen ze met 3voor12 spraken over alle mooie dingen die op dat moment gebeurden: 29 maart moesten we alvast in onze agenda zetten. Dan zou het nieuwe album gepresenteerd worden. Dat hadden we gedaan, dus we waren erbij op deze bijzondere avond.

Dat de band grootse plannen heeft is duidelijk. Ze laten weinig aan het toeval over. RUV heeft een goed team om zich heen verzameld en brengt daarmee kwaliteit. De plaat is uitstekend geproduceerd en het is nog echte ‘eyecandy’ ook. Alleen op vinyl verkrijgbaar, met prachtig artwork, een beeld van een soort mens-wolf dat blijft hangen. Alleen al om die hoes zou je ‘m willen hebben. Als je de plaat uit de hoes haalt volgt een tweede verrassing: supervet groen gemêleerd vinyl! Met recht een juweeltje. Het nadeel: ga daar maar eens overheen bij je tweede plaat.

Ook de show zelf staat als een huis. Ze hebben zelfs een intromuziekje gemaakt. Het speelplezier spat ervan af! Als we goed hebben geluisterd is de hele plaat gespeeld, en nog een beetje meer. Geen crowdsurfers en stagedivers bij RUV, maar een bomvolle zaal met meedeinende hoofdjes, genietend van deze heerlijke gig. Dat het aansloeg was ook te merken aan de albumverkoop: aan het eind van de avond zien we heel wat bezoekers weglopen met een gesigneerde plaat onder de arm en een gelukzalige glimlach op het gezicht.

Ja, het wordt wel wat met RUV. Of het een band is voor een groot publiek weten we niet. Dat RUV veel mensen een heerlijke vibe gaat bezorgen op festivals, dat is wel zeker. Hebben we dan niets kritisch te melden vandaag? Nee, helemaal niets.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12