Directeur 013: ‘Wiet-ontheffing ook op andere festivals’

Test op WOO HAH! en Roadburn goed bevallen

Tijdens de afgelopen edities van WOO HAH! en Roadburn mochten buitenlandse festivalbezoekers gewoon wiet kopen in de coffeeshop, terwijl ze dat normaal gesproken niet mogen. Dat werkte heel goed, zegt Frens Frijns van 013 tegen het Brabants Dagblad. Hij pleit voor een uitbreiding van de ontheffing tijdens andere festivals.

Buitenlandse bezoekers van festival in Tilburg kwamen de afgelopen jaren voor een onaangename verrassing te staan: geen toegang tot de coffeeshop?! De Brabantse stad wil drugstoerisme tegengaan, maar treft daarmee ook festivalbezoekers. Het resultaat volgens Frens Frijns, directeur van het Tilburgse poppodium 013: ‘Zwermen illegale verkopers op brommertjes die aan de bezoekers op straat wiet verkopen. En je hebt geen idee wat voor criminaliteit ermee gepaard gaat, wat er nog meer wordt verkocht en of ze rommel verkopen.’ De test zou uitgebreid moeten worden naar o.a. Netherlands Deathfest. Best Kept Secret heeft geen uitzonderingsregeling, maar lijkt daar ook minder behoefte aan te hebben.

Om dat tegen te gaan werden de regels tijdens aansprekende festivals WOO HAH! en Roadburn dus aangepast, en dat werkte volgens Frijns en Gijs van Schijndel van The Grass Company Tilburg heel goed. Van Schijndel noemt het beleid absurd. ‘Buiten Woo Hah! en Roadburn om krijgen we mails van buitenlanders die het niet snappen. En dat snap ik. 'Waar vlieg je op?', vragen we dan. In Eindhoven, Amsterdam, Nijmegen mogen ze gewoon binnen. Dat zeggen we dan maar, als service.’ 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12