Vanavond in 3voor12 Radio

Jeangu Macrooy live en het Album van de Week: Arca

In 2014 werd Suriname te klein voor Jeangu Macrooy, de man met de diepste soulstem van Nederland. Hij verhuisde naar Hengelo om naar het conservatorium van Enschede te kunnen. Nog geen twee jaar later had hij met 'Gold' een hitsingle op zak en aankomende vrijdag verschijnt zijn debuutalbum High On You. Van die botsing tussen blazers, bijbelse beelden, familie en hopeloze liefdes komt Jeangu natuurlijk nummers spelen. Maar we praten ook met hem over twee mannen die heel belangrijk zijn geweest in de aanloop naar dit album. Zijn vader en de enige persoon die in zijn dankwoord bij naam genoemd wordt: manager/producer/goede vriend Perquisite. 

Het Album van de Week is van Arca, die eerder onder andere voor Björk, Frank Ocean, FKA Twigs en Kanye produceerde. De weirde electronica met expliciete teksten op zijn derde album Arca doen nog het meest denken aan Ahnoni. Perfecte radiomuziek dus.

Je hoort het vanavond tussen 21:00 en 00:00 in 3voor12 Radio op 3FM of via 3FM.nl/live!

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roosmarijn, #3voor12 en #3fm.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12