Abstract over gouden combinaties en mixen op de basisschool

Hiphop DJ even langs de DJ Shortlist voordat hij vertrekt naar SXSW

Niet alleen het weekend, maar ook het Amerikaanse showcase festival South by South West staat voor de deur. Zo’n beetje de hele muziekindustrie reist volgende week naar Austin, om daar alle nieuwe artiesten te horen die het moeten gaan maken. Daar zitten ook een hoop Nederlandse artiesten bij. Denk aan Yori Swart, Mozes and the Firstborn, Canshaker Pi, Joost van Bellen en Max Meser. Maar ook hiphop DJ Abstract gaat naar Austin. Voordat hij vertrekt vertelde hij in 3voor12 Radio welke platen sowieso mee gaan in z’n koffer.

Track die je sowieso op SXSW gaat draaien?
GoldLink - Crew ft. Brent Faiyaz, Shy Glizzy
“Als er swing in een track zit, dan ben ik al verkocht. Het kunnen dus verschillende soorten tracks zijn die ik op m’n eigen Abstract manier in m’n set verwerk, maar deze ga ik sowieso gooien daar.”

Favoriete track waar je liefde voor clubben mee begon?
Slum Village - The Look Of Love pt. 2
“Op de basisschool nam een vriend van mij DJ lessen, hij vroeg of ik een keer mee wilde. Ik was gelijk verkocht. Dit was de eerste plaat die ik tijdens die les moest inmixen en die vergeet ik daarom nooit meer.”

Track die niemand bij jou verwacht?
System of a Down - Chop Suey
“Dat vind ik moeilijk kiezen! Dio is een goeie vriend van mij en draaide altijd Whitest Boy Alive in de auto, dat vind ik ook echt te gek. Maar ik ga denk ik toch voor System of a Down, omdat die drummer gewoon zo hard is, man.”

Tofste nieuwe release?
Ty Dolla $ign - Dawsin's Breek ft. Jeremih
“Ty’s lyrics zijn altijd heel simplistisch, en de beat vaak ook, maar die zweverige achtergrondgeluiden matchen goed met zijn stem. Een gouden combinatie. Als ik deze draai is het gelijk party time, of het publiek de track nou kent of niet.”

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12