3voor12 Overijssel

Interview: Potential Criminal

Kennismaking met Arnhemse band bij diverse Twentse shows

door: Tineke Klamer.

Afgelopen maand nam hiphop band Potential Criminal Twente over. Onder de naam 'BAM presents' trad de Arnhemse band op drie Twentse locaties op: De Stam in Almelo, Café Rocks in Enschede en De Nul in Hengelo werden aangedaan. Maar wie is Potential Criminal? De band pleurt sinds 2011 rap in een blender met funk, rock en soul. Hun stijl doet ergens denken aan Nederlandse band Relax die in het begin van de zeroes menig podium in Nederland rockte. Meestal zijn de teksten in het Engels, maar ook van raps in het Nederlands is de band niet vies. Rapper Marwin Tyrone is in ieder geval een verhalenverteller pur sang. Ieder nummer vertelt zijn eigen verhaal. Hieronder stelt de band zich in het kort aan jullie voor.

Kunnen jullie je in het kort voorstellen aan de 3voor12/Overijssel lezers. Wie is Potential Criminal?

"Wij zijn een Engelstalige hip hop band met een diversiteit van rock/funk tot soul/jazz. Onze intentie is mensen positieve vibes geven terwijl je eerste indruk van onze naam snel bedrogen wordt." 

Welke artiesten/bands zijn jullie inspiratiebronnen?

"Onze inspiratiebronnen zijn onder andere The Roots, The Meters, A Tribe Called Quest en Wu tang clan. Allen zijn grote voorbeelden van ons." 

Wat zijn jullie (nabije) toekomstplannen?

"Veel toffe gigs spelen en binnenkort de studio in duiken om in het najaar van 2017 een ep de wereld in te schoppen. En elkaar uitdagen tijdens de repetities zodat we ook onze show kunnen perfectioneren."

Waar zijn jullie de komende tijd te bekijken? 

"Overal in Nederland met op korte termijn als hoogtepunt: 'Luxor, Arhem op Donnerwetter Day op 11 maart.' "

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12