ESNS20: Snelle maakt 100 procent deugmuziek

Popzanger klinkt met band alsof hij nooit iets anders deed

Wie Snelle met band nog een rapper durft te noemen? Die heeft stront in zijn oren. De beste man is een popzanger. Eentje die meer van Acda & de Munnik en Suzan & Freek houdt dan van 2Pac, die zijn liederen het liefst aan de piano of met een akoestische gitaar bij het haardvuur schrijft. Een jaar geleden kende nog niemand hem, nu is hij BY FAR de grootste ticketseller van het Noorderslag-programma. Echt waar, Snelle kondigde vandaag een derde AFAS Live-show aan voor oktober 2020, en wedden dat hij die ook gaat uitverkopen? Lars Bos is een gast uit Gorssel die je buurjongen zou kunnen zijn, een gast die het liefst samenwerkt met Marco Borsato en John Ewbank, een jongen die gerust de soundtrack maakt voor een Interpolis-reclame over ‘NIET APPEN OP DE FIETS’ en er nog mee wegkomt ook. Zijn street cred, die was hij toch al lang verloren. En daar zal hij zelf absoluut niet rouwig om zijn. Hij gaat voor het Grote Publiek. In die zin is het gek dat hij niet gewoon in de Grote Zaal staat. Het had vast te maken met Vrienden van Amstel Live, waar hij eerder vanavond speelde. 

Maar goed, hij doet dus iets nieuws vanavond. Hij speelt namelijk met band. En gek genoeg klinkt hij alsof hij nooit iets anders deed. Met mondharmonicasolo’s, akoestische slaggitaren, op het juiste moment een zogenaamd moddervette solo of een meeklapmomentje: dit is precies hoe zijn muziek hoort te klinken. ‘Stilstaan is verboden. Meezingen verplicht. En vals zingen geen enkel probleem!’, roept hij alvast. 

Je klinkt best enthousiast.
Niet echt, hoor. De show blijft zo keurig binnen de lijntjes dat je er staand bij in slaap kunt vallen. Hij gaat van de ‘Scars’ op zijn hart door naar de ode voor zijn vriendinnetje ‘Zij Kent Mij’ en weer verder via ‘Smoorverliefd’. Voor het idee is er nog effe een moshpit, maar die is zo ongevaarlijk als een kinderboerderij met gecastreerde lammetjes.

Honderd procent deugmuziek!
Ja, zelfs de pesters van vroeger keert hij de andere wang toe op zijn ultieme hit ‘Reünie’. Want zonder hen was er geen muziek. Een steengoed nummer ja, maar gaahaap. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12