3voor12 Tilburg

Kuilfest wijdt nieuwe Cul bruisend in

Charlie & The Lesbians, Richie Dagger en Ploegendienst steken elkaar naar de kroon

door Tessel van den Eijnde en Naema Abdi

Met een zo goed als uitverkochte zaal was de heropening van Cul de Sac een groot succes. Men was erg enthousiast over het nieuwe interieur en de sterke renovatie. Meer ruimte, een groter overzichtelijker podium en bovenal goede geluidskwaliteit.

De indierockband MILLENNIALS krijgt de eer om te openen en dat doen ze goed. Met een poppy sound creëren ze een levendige sfeer in de kroeg. Na een korte break betreden de drie bandleden van SLIFT het podium. Wat zijn deze muzikanten goed op elkaar ingespeeld. Ze weten een fantastisch garage/spacerockgeluid neer te zetten met de niet te missen seventies psychedelische randjes. De baslijnen en solo╩╝s vullen elkaar sterk aan en lopen vloeiend in elkaar over. De energie spat van het podium en de dansvloer loopt vol. Tijdens de daaropvolgende break wordt overal enthousiast gekletst en gelachen. De sfeer zit er goed in.

Bij CHARLIE & THE LESBIANS belandt de Cul vervolgens massaal in een moshpit. Een onwijs energierijke garagepunkband! De zanger beschikt over een unieke mysterieuze stem en de adrenaline giert door het lijf van de vrouwelijke drummer. De stamkroeg is helemaal terug, en om dat goed te vieren gooit ook new-wave-band RICHIE DAGGER de beuk erin. Ze weten seventies punk, eighties wave en nineties indie goed tot hun recht te laten komen en de zaal wordt drukker. PLOEGENDIENST met de krachtige stem van Ray Fuego laat de Cul nog even voelen dat punk nog lang niet dood is, en met de eerste crowdsurfer van de nacht wordt dat standpunt fraai bevestigd.

Het was een steengoede avond, en er lijkt een mooie toekomst weggelegd voor de Cul.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12