De Machine #27: Ouderwets in je slaapzak in de rij voor King Gizzard

En verder: met wie heeft Spotify nu weer ruzie, en beats maken voor Amerikaanse rappers

Eigenwijze band, die King Gizzard & The Lizard Wizard. De Australische psychrockband trok zich al niets aan van traditionele releaseschema’s en brengt rustig vijf albums in een jaar uit. En nu doen ze ook hun kaartverkoop anders. Dat wil zeggen: ouderwets fysiek, in de platenzaak. Op tien plekken in Nederland lag afgelopen week een stapeltje kaartjes naast de kassa. Waarom doen ze dat, en natuurlijk: hebben we het gemist, in de rij staan voor een concert?

Verder gaan we vrolijk verder op het pad van de songwriters. Na het verhaal van Top-Notch en een cursus writing camp bij Spinnin Records nu een bezoekje aan Vincent van den Ende, die in Los Angeles producties maakt met legende Scott Storch, en die al werkte met o.a. Chris Brown, 6ix9ine en Trippie Redd. Meer beats: de 14-jarige Manu Dekker produceert als bijbaantje en weet verdomd goed hoe je een contract afsluit. En tot slot Spotify heeft weer eens ruzie. Dit keer nemen ze het op tegen de grootste jongen van de klas: Apple.

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze podcastserie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier op Spotify. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12