ESNS20: Meer CDA dan Joe Buck wordt het niet vanavond

Polderpop country blijft steken binnen de voortuin

'Normaal gesproken drink ik geen bier op het podium, maar vanavond wel.' Oei, de randen worden weer eens flink opgezocht bij Joe Buck. De door Giel Beelen en Ilse DeLange ontdekte Polderpop countryzanger wordt inmiddels flink omarmd door NPO Radio 2. Maar het was een reclameliedje voor een supermarktketen, dat hem in de vaart der volkeren omhoog stuwde: 'The Way You Take Time'. Sindsdien kan deze Sjoerd de Buck van de Tilburgse rockacademie nog louter op een paard door old town road paraderen.

Een wilde show dan?
Nou, geen wilde paarden, juist een oerdegelijke band, helemaal klaar voor de op handen zijnde toernee. De solide liedjes worden ordentelijk uitgevoerd, en je bent ze alweer vergeten voor ze klaar zijn, op zich een hele prestatie. Het lijkt ook bijna op Engels ondanks zijn Nederlandse accent. Prima pop voor CDA-leden dus, die nog geen ‘nee/nee’ sticker op hun brievenbus hebben geplakt om eens lekker te gaan zitten voor de folder met Bonus aanbiedingen.

Gaat het ook nog ergens over?
Zelfs het liefdesleven van zijn gitarist Simon Leferink moet er aan te pas komen om teksten bijeen te schrapen. Er is maar één moment waarop Joe Buck echte emotie toont: een liedje over het doogeboren kindje van zijn ouders, White Roses. Please, Joe Buck, laat je hart eens wat vaker spreken!

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12