3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Dropkick Murphys: Aanstekelijk en uniek

Amerikaanse punkband Dropkick Murphys stond al eens eerder op Paaspop, maar dat is inmiddels alweer 9 jaar geleden. Drie nieuwe albums kwamen in de tussentijd uit, wat gaat deze show brengen?

Dropkick Murphys blaast het publiek weg vanaf het moment dat ze het podium betreden. De Keltische punk rockers leveren een rauwe set in de stik volle Apollo tent. Wat uniek is aan deze band is dat ze twee zangers hebben die de zang delen. Zowel Ken Casey als Al Barr hadden een verbazingwekkende energie en dat bracht een uniek muzikaal perspectief met zich mee. Ze springen rond, communiceren met fans en laten het publiek in het rond huppelen. Het crowdsurfen blijft niet uit. Het hele publiek voelde hun aanstekelijke energie. Er komt een rits aan instrumenten te pas bij de show. Natuurlijk zijn er de traditionele drums en gitaren, maar er zijn ook accordeons, doedelzakken en banjo's. Het is wat de band een uniek en interessant geluid geeft. Met zoveel mensen op het podium is er constant beweging, wat het visueel ook interessant houdt.

Wie mij het meest opvalt is Ken Casey, één van de twee zangers. Hij is de één  van de oprichters van de band en ademt Dropkick. Zijn stem is zo uniek dat hij de band een authentiek Iers geluid geeft. Al met al een geweldige set die het publiek precies geeft wat het wil.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12