3voor12 Tilburg

WOOHAH!18: Zand erover

Hiphopfestival heeft nieuwe manier om litheid te meten

Wat is een goede graadmeter hoe gaande iets is? Natuurlijk: je kan kijken naar het aantal mensen dat helemaal uit hun dak gaat, het aantal zweetdruppels tellen of het aantal woorden dat het publiek meerapt, maar op WOO HAH! is er nóg een graadmeter waar je veel van kan aflezen: de hoogte van de stofwolk.

Het is natuurlijk niet te voorkomen met een natuurgebied als De Beekse Bergen, want met 32.500 mensen die springen en moshen op de velden voor de Snipes en Forest Stage is het vragen om zandwolken die als rookpluimen boven de bezwete hoofden torenen. Gashi geniet bij de Forest Stage daarvan met volle teugen. "Keep that shit up!" klinkt het en met de toch al turnt up tracks van de in de Verenigde Staten-woonachtige rapper worden de wolken niet veel kleiner.

Een woordvoerder van het festival beaamt dat de taferelen moeilijk te voorkomen zijn, maar WOO HAH! neemt wel maatregelen. Zo gaan ze op diverse plaatsen met water spuiten om alles in bedwang te kunnen houden.

Sommige bezoekers hebben zelf al maatregelen genomen. Neem bijvoorbeeld Joch (24), Joep (24) en in mindere mate Sid (26) uit Eindhoven (foto 3). Die eerste twee hebben mondkapjes, Sid niet, "want", zo verklaart Joep: "We hadden een hele stapel mondkapjes gekregen van een mattie en die stapel is al helemaal op omdat we allemaal bekenden tegenkwamen op het terrein. Sid kwam net te laat." De ervaren festivalbeesten (Rock Werchter en Down The Rabbit Hole werden dit jaar ook aangedaan) zijn maar wat blij met hun kapjes, maar geven toe dat het erg warm kan worden met het kapje op. Joep: "Dus als we springen, dan gaat ie toch even af ja."

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12