Le Guess Who? presenteert gratis minifestival Lombok

Multiculturele Utrechtse wijk wordt festivalterrein voor een dag

Begin november strijkt Le Guess Who? weer neer in Utrecht. Jaarlijks vult het festival de Utrechtse binnenstad met een eigenzinnige line-up uit alle hoeken van de wereld.

Nu wordt ook de wijk Lombok bij Le Guess Who? betrokken. De festivalorganisatie kondigt vandaag aan tijdens Le Guess Who? 2017 een eendaags festival te introduceren. Het Lombok Festival vindt plaats op vrijdag 10 november en is gratis toegankelijk.

Bij dit satellietfestival in de multiculturele wijk zal de focus liggen op muziek uit de ‘Arabische en niet-Westerse wereld’, met op de line-up lokale acts en artiesten die door Le Guess Who? worden geprogrammeerd. Net als Le Guess Who? zelf zal het Lombok Festival plaatsvinden op verschillende locaties, waaronder de Kanaalstraat, de Antoniuskerk, Molen de Ster en enkele tuinen in de wijk.

Op de line-up staat onder meer Altin Gün, de band die met haar op psychedelische Turkse seventiesmuziek geïnspireerde grooves al een aardige livereputatie heeft op weten te bouwen. Ook bağlama-speler Barış Güney, zanger/dichter Walid Ben Selim met luitspeler Jaber Fayad, en zangeres Karima el Fillali met Jamil al Asadi op qanûn (Arabische harp) staan op het programma. Meer namen worden nog bekend gemaakt.

Le Guess Who? vindt plaats op 9 tot en met 12 november in Utrecht. Het Lombok Festival is op 10 november van 16:00 tot 20:00 en is gratis toegankelijk. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van het festival.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12