3voor12 Tilburg

Paaspop 2019 Pip Blom: Fuzzy gitaren en zoete, vette melodieën

De Amsterdamse indie rock band Pip Blom zijn vandaag de eerste die het podium van de Jack Daniel’s stage op Paaspop mogen betreden. Afgelopen oktober werd de band al uitgeroepen tot 3FM talent en wonnen ze de Music Moves Europe Talent award.

Bij hun Britse buren hebben ze al talloze zalen vol gespeeld, maar komend festival seizoen mogen we ook hier in Nederland weer van de band genieten. We krijgen vandaag een voorproefje van de debuutplaat Boat die op 31 mei uitkomt.

Voor degenen die nog onbekend zijn met de band, het is een vrolijke combinatie van fuzzy gitaren en zoete, vette melodieën. De vierkoppige band speelt levendig en met passie.

Het meest opvallende aan de set van Pip Blom is hoeveel zwaarder het klinkt dan het op de plaat staat. Het is een echte kans voor de bandleden om tot hun recht te komen. Drummer Gini Cameron heeft haar eigen stijl, haar eigen vibe. Panisch, elektrisch geladen. De band kan niet ophouden met naar elkaar te grijnzen, het is aanstekelijk; deze mensen doen dit omdat ze er echt van houden en ze zich niet kunnen voorstellen iets anders te doen. Hun instrumenten lijken een verlenging van hun lichaam, de bandleden van Pip Blom genieten en laten ons meegenieten. De melodieën zijn vrolijk en eenvoudig, het is puur, onvervalst plezier. De band heeft geen poespas nodig om een heerlijke show neer te zetten.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12