steun 3voor12
3voor12 Tilburg

Jelle Verse over zijn nieuwe single ''Maanlicht''

Een kijkje in het hoofd van de rapper

Na acht maanden druk te zijn geweest met optreden en het tegelijkertijd ervaren van een writer's block komt de eenentwintigjarige Jelle Verse uit Tilburg terug met een nieuwe single genaamd Maanlicht, die vanaf morgen 20 juni te beluisteren is op Spotify. Jelle Verse, die de afgelopen tijd te horen was in Mezz Breda, POPEI Eindhoven, Willem Twee Poppodium Den Bosch en die de mainstage mocht vullen in Poppodium 013, dook weer de studio in met producer N8TION. Nu heeft 3voor12 de eer om alvast een primeur te geven.

De hectiek van de afgelopen maanden heeft de rapper geïnspireerd. ‘’De druk die de wereld uitoefent, hetgeen je wilt geven zonder jezelf te verliezen. Het ervaren van een tweestrijd tussen wie je bent en wie je op dat moment kunt zijn. Rust proberen te creëren in alle chaos. Een fenomeen waar we allen als mens mee kampen.’’ Dit fenomeen wil Jelle Verse belichten met zijn nieuwe single Maanlicht.

‘’De verse klinkt als de maan, het refrein als het licht,‘’ aldus Jelle Verse. ‘’Hoe voller mijn hoofd, hoe meer ik kan schrijven, de chaos is mijn inspiratiebron,’’ legt de rapper uit. Dat vertaalt zich op de beat van Maanlicht met de tekst ‘Hoe voller m’n hoofd, hoe voller de maat is’.

‘’In het donker klinken alle stemmen in mijn hoofd hetzelfde: dit gaat over mijn gedachte in rust waarin alleen ikzelf de regie heb over hetgeen ik denk, en vooral wil denken. De perceptie van tijd - wanneer het donker is ben je vrijer van prikkels, dan begint de dag voor mijzelf, en wanneer het dan weer licht wordt, begint de dag voor mij tussen allerlei mensen die ook weer aan mijn dag beginnen. Het writer's block heeft een nieuwe sfeer opgeleverd in de studio, die ook live weer op een nieuwe manier tot uiting komt. De single heeft een kritische, maar catchy sound. Die combinatie heeft me weer plezier laten vinden in het maken van muziek,’’ zegt Jelle Verse er zelf over.

28 juni zal de nieuwe single live te horen zijn tijdens Kris Kras Festival in Den Bosch en de dag erna op Artistic Research Festival in Best.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Tilburg