3voor12 Rotterdam

Duncan Laurance naar Vestingpop in Hellevoetsluis

Verder: The Kik, Son Mieux, Luminize & Bourbon Avenue

Vorig jaar speelde Duncan Moor, de echte naam van Duncan Laurence, nog in de kleine tent in zijn eigen thuisstad Hellevoetsluis. Dit jaar speelt hij op het hoofdpodium. 

3voor12 over het optreden van Duncan Laurence op Pinkpop:

'Het was misschien wel de meest prangende vraag van deze Pinkpop: hoe zou Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence zich redden in Landgraaf?

Het antwoord op die vraag is heel simpel: Duncan doet het ontzettend goed. Van de twaalf nummers op de setlist – allemaal eigen werk – zijn er zeker acht hits in de dop. Het zijn melancholische kippenveltrekkers van pianoliederen met diepe bassen, met universele teksten die je het tweede refrein al kunt meebrullen. Het hoopvol feelgood nummer ‘Tomorrow’ met zijn ‘we’ll keep dancing in the rain’ bijvoorbeeld, ‘Nearly Morning’ geschreven met de gitarist van Causes. Veel nummers klinken als Ben Howard meets Kensington, met op de juiste momenten intieme haakjes en dan weer groots openbarstend met galmende gitaren en grootse drums. Hij heeft een flinke band om zich heen die al lekker is ingespeeld, inclusief een strijkkwartet, twee extra vocalisten en een gitariste met wie hij non-stop contact maakt. Maar meer nog maakt hij contact met het publiek in de bomvolle tent.

Moet je als indiepopfijnproever ook wat met Duncan Laurence? Nee joh, natuurlijk niet'

Dit is de tweede editie van Vestingpop. Voorheen werd in dezelfde periode Wallenpop georganiseerd.

Event

Website

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12