3voor12 Rotterdam

3voor12 Lokaal Online Festival III op zondag 21 juni

De redacties dragen allen één artiest aan voor de opgenomen live video's in een livestream!. Vanaf 19:00 uur!

Mis je de festival en shows ook zo? Bij 3voor12 Lokaal (alle redacties van 3voor12 lokaal) missen we het ook. Daarom gaan we voor het eerst 3voor12 Lokaal Online Festival organiseren. Deze zondag 21 juni is de derde editie.

De redacties van 3voor12 Lokaal zijn eerder ook al spotify-playlist 3voor12 Lokaal Draait begonnen, waarbij redacties 3 nummers aandragen en je om de twee weken rond de 40 nieuwe artiesten van eigen bodem kan ontdekken. Inmiddels zijn er al 5 nieuwe edities geweest. Lees hier meer over 3voor12 Lokaal Draait 

3voor12 Lokaal Online Festival begint zondag 21 juni vanaf 19:00 uur. Afhankelijk van de aanmeldingen gaan we door tot een uur of 22:00 uur. Je kan live mee kijken via youtube

Kijk hier de tweede editie terug. KEES opent op minuut 56 en 28 seconden.

  • KEES is net geselecteerd voor de Popronde 2020 en mag zich de winnaar noemen van de Grote Prijs van Nederland  in de categorie singer-songwriter 2019. 'Lekker Fietsen' wordt bij vele shows meegezongen inclusief fiets bewegingen. Haar Nederlandse teksten en muzikale invloeden bungelen ergens tussen Spinvis, Bon Iver en de Jeugd van Tegenwoordig.
  • De unieke stem van Kay Slice met Willem 't Hart (getourd met Gregory Porter) in de band herken je uit duizenden! Bij De Wereld Draait Door krijgt hij Mathijs van Nieuwkerk aan het fluiten en ontvangt hij groot applaus van het publiek. Met z'n strakke live band speelt hij de Popronde Nederland plat, waar 3voor12 Utrecht het het hoogtepunt van Popronde Amersfoort noemt (zie het artikel).
  • FLOW combineert de vrijheid en de feel van Jazz met de grooves van elektronische genres. Voor deze editie van 3voor12 lokaal online festival laten ze het nummer Metropolis horen, dat op het nieuwe album zal komen. Het nummer is ontstaan toen de band de gelijknamige film uit 1927 op beamer keek en er spontaan op begon te jammen. De improvisatie die tijdens de climax van de film ontstond was de basis voor de track.  

Kijk hier de eerste editie terugVanaf 1 uur 17 min 45 seconden begint de eerste act Small Town Bandits.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12