steun 3voor12

Kijk terug: Winne live in 3voor12 Radio

Rotterdamse raplegende kwam langs met nieuwe plaat

Winne is – mag je wel stellen – een legendarische rapper uit Rotterdam. In 2009 verraste hij vriend en vijand met het iconische Winne Zonder Strijd. Daarna werd het niet stil rond Winston Bergwijn, maar was de rapper wel vooral druk met andere projecten. Zo richtte hij in 2013 hiphopcollectief Great Minds op met Jiggy Djé, Sticks en Dr. Moon. Nu is hij eindelijk terug met zijn tweede soloalbum, Oprecht Door Zee. Daarop staansamenwerkingen met Emms van Broederliefde, Fresku en Josylvio, maar is het Winne zelf die de touwtjes stevig in handen houdt en zich nog altijd de meest openhartige rapper van Nederland toont. 

In 3voor12 Radio beschouwde hij zijn plaats in de huidige hiphopwereld, vertelde hij waarom hij zo vaak ‘ik hou van je’ zegt en legde hij uit hoe de bijzondere ode aan zijn moeder die op het nieuwe album staat tot stand kwam: ‘Op een dag vroeg ik haar gewoon om naar de studio te komen. Eerst zei ze negen keer nee, maar de tiende keer zei ze ja. Ik vind het de dopeste feature op het hele album.’

Bovendien deed-ie een paar tracks van z'n gloednieuwe album live. Luister hiernaast 'Schoonheid' terug en check hier het hele interview. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk