Eilân: nieuw dansbaar festival op Terschelling in september

Nieuw festival gaat verder waar Pitch stopte

Als jij zo iemand bent die liever een heel seizoen festivals hopt in plaats van op vakantie te gaan: goed nieuws. Er is namelijk weer een nieuw festival om in je agenda te zetten. Mojo en Chasing the Hihat presenteren het vierdaagse festival Eilân. Donderdag 12 tot en met zondag 15 september kun je midden in het bos en naast een meertje op Terschelling volgens organisator Rob Simon genieten van 'bands om op te dansen en dj's om naar te luisteren'.

Werp een blik op het affiche en je weet meteen waar Eilân naartoe wil: liveacts als Maribou State, Jungle By Night en Apparat, maar ook grote dj's als Motor City Drum Ensemble, David Vunk, Young Marco, DJ Dustin en Map.ache. Er is daarnaast veel ruimte voor opkomend Nederlands talent als Karel, Luwten, The Mauskovic Dance Band en upsammy. Daarmee lijkt het festival qua vibe het gat op te vullen wat Pitch Festival in 2018 achterliet, of een soort Into The Great Wide Open-kruisbestuiving met Into The Woods. 

Simon vertelde aan Eva Koreman in 3voor12 Radio ook dat er bewust gekozen is om het festival klein van opzet te houden - met 5.000 bezoekers is het uitverkocht - en om alleen weekendkaarten te verkopen: 'Naast de praktische overweging dat het niet heel makkelijk is om even heen en weer te komen voor een dagje, willen we graag dat mensen de ruimte en tijd kunnen nemen om dingen te ontdekken en van de natuur en het eiland te genieten. Mensen moeten echt een vakantiegevoel hebben op Eilân.'

Kaartverkoop voor Eilân start donderdag 14 februari om 10:00 uur. Luister het hele interview wat Eva met Rob Simon had hiernaast terug.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12