Gratis entree, goede muziek en leuke consumptieprijzen. Al voor het zevende jaar zijn dit de kernpunten van festival Polderpop in Wolphaartsdijk, en ook dit jaar is het weer een succesformule.

De Middelburgse band Integraton mag de (vroege) avond openen. Ondanks dat er nog niet zoveel publiek is, beuken de drie heren als een stoomtrein hun stonerrock weg. Dikke riffs, een strakke ritmesectie en de samenzang van drummer Martijn en gitarist Redmar zorgen ervoor dat het publiek zichzelf even op een Amerikaanse highway in de woestijn waant. Dak van de auto open, muziek op tien en flink gas geven.

(tekst gaat verder onder de foto)

ZINK

Na een korte ombouw van het podium is Stockholm Syndrome aan de beurt. De groep speelde afgelopen november hun eerste optreden, maar het lijkt alsof de heren al jaren samen spelen. Ze spelen hardrock zoals het bedoeld is: lekker hard en veel gitaarwerk. Het publiek lijkt er niet zoveel zin in te hebben, maar aan de muziek ligt het niet.

Volgende is ZiNK, een trio uit Zierikzee die in september het eerste album uit gaat brengen. De energieke grunge-set lijkt een vette knipoog te geven naar legendarische bands als Nirvana. Niet alleen vanwege het genre, maar ook vanwege de show. Dan springt zanger Maric van het podium af het publiek in, dan weer ligt bassiste Janine over de grond te rollen terwijl ze speelt. De muziek en show slaan duidelijk aan bij het publiek, en terecht.

Integraton

Charades

Dutch Balls

Charades is ondertussen een nieuwe bekende in de Zeeuwse muziekscene. In twee jaar tijd hebben ze nagenoeg op elk podium in Zeeland gespeeld en zijn ze getekend door White Russian Records. Onlangs is de EP “Grey Pillar Sky” uitgebracht, met goede recensies tot gevolg. Ook vanavond maken Charades hun reputatie weer waar: een energieke, goed opgebouwde set en veel interactie met het publiek zorgen ervoor dat iedereen een beetje baalt als de band van het podium afstapt.

Voor The Circle Remains is het een speciale avond. Bassist Casper de Haas verlaat de band en Polderpop 2017 is zijn afscheidsshow. Als ode aan de Haas heeft de band besloten dat hij de setlist mag bepalen. Het lijkt hem echter niet zoveel uit te maken, waardoor het soms wat lang stil en rommelig is. Maar als The Circle Remains dan begint met spelen, maken ze gelijk duidelijk waarom ze afgelopen jaar tot Zeeuwse Belofte zijn uitgeroepen. Dit is metal zoals het hoort: strak, energiek en goede afwisseling in de nummers. Laten we hopen dat het vertrek van Casper de Haas niet het einde van de band betekent, want dat zou een aderlating voor de Zeeuwse muziekscene zijn.

(tekst gaat verder onder de foto)

The Circle Remains

Van een echte headliner is geen sprake, maar het Eindhovense Dutch Balls pakt de show zeker wel zo aan. Ze omschrijven zichzelf als “Keihard-gasgeven-en-naar-de-tering-gaan-Hardrock”, waar geen speld tussen te krijgen is. Eerder werden ze door onze Eindhovense collega’s benoemd tot serieuze kandidaat voor de troon van Peter Pan Speedrock en de show kan dat alleen maar bevestigen. De muziek zou niet misstaan in een stadion, maar wij willen graag settelen voor Polderpop.

Last but not least is Distinguished. De metalformatie past nauwelijks op het podium, maar lijkt daar geen last van te hebben. Zonder genade wordt de djent vol epische breakdowns naar het publiek geslingerd. Het is ondertussen al laat, maar Distinguished geeft de moeheid geen millimeter ruimte.

Na een lange avond vol toffe muziek gaan we met piepende oortjes naar huis. Op naar Polderpop 2018!

Meer 3voor12 Zeeland