Pakweg vijf jaar geleden organiseerden Tom de Regt en Frank van Dijke de eerste editie van PolderPop. Nu, vier edities plus een wintereditie verder, staat ons over een goede vier weken weer een tweede wintereditie te wachten. Ja, weer in ‘t Beest! 3voor12 Zeeland stelde een paar vragen aan medeorganisator Frank van Dijke.

PolderPop, al vier edities een klein pareltje dat plaatsvindt op die weg die nog steeds door geen van de bezoekers fatsoenlijk kan worden uitgesproken. Aan de Perponcherpolderweg (ppp-weg) staat een schuur met een geïmproviseerd podium. Veel beginnende bands uit de regio Goes/Borssele hebben hier opgetreden. Monsun, Hatred Defined, The Shore Cries Attic, Dehumanization, ze hebben er allemaal gestaan. In 2014 was er opeens de wintereditie in ‘t Beest, welke goed werd bezocht. Nu staat ons de tweede wintereditie te wachten met een headliner uit Duitsland. 

Is dit een voorzichtige stap om de opzet (kleine bands uit de regio) te vergroten?

Van Dijke: “Na het succes van de goed bezochte eerste wintereditie besloot ‘t Beest ons te sponsoren. Hierdoor kunnen we dus een goede band zoeken die publiek zou trekken. De opzet zal hetzelfde blijven: een podium bieden aan beginnende bands die nog niet heel ver zijn. PolderPop geeft  de kans om op een echt festival te spelen. Toch is er altijd ruimte om te groeien, want een groeiend PolderPop zien we natuurlijk graag.”
 

Komende zomer bestaat PolderPop vijf jaar, gaat dat nog gevierd worden?

Van Dijke: “De vijfde editie gaat zeker plaats vinden, op dezelfde locatie [ppp-weg, red.] als altijd. Het belangrijkste is dat we een budget bij elkaar kunnen leggen, wat best lastig is omdat PolderPop gratis toegankelijk is en niet commercieel. Wel zijn we van plan om alles serieuzer aan te pakken, dit zal de bezoeker zeker merken.”

Alleen maar serieuze woorden. Van Dijke en De Regt zijn echt van plan om van hun festivalletje het beste te maken. Naast het regelen van bands en het goed laten verlopen, hebben ze ook nog tijd voor hun eigen band, Backroots, welke natuurlijk niet mag ontbreken op de affiche.

Hoe is het om naast organisator te zijn op je eigen festival ook nog met je band op te treden?

Van Dijke: “We traden de eerste wintereditie met Backroots voor het eerst op. Het is altijd chill om op het podium te staan en op PolderPop hing er wel een chille, vriendschappelijke sfeer. Het voelt als een soort thuiswedstrijd. We maken er gewoon een feestje van. De volgende editie gaan we echter die zaal even serieus laten dreunen.” Die vriendschappelijke sfeer hangt er door het altijd vrolijke en bekende publiek. “PolderPop heeft een solide harde kern aan bezoekers die er elk jaar zijn, maar toch zien we elk jaar ook nieuwe gezichten langskomen.”