Elk jaar worden er drie acts uitgekozen om aan het Pop Aan Zee traject mee te doen. Een reis met workshops en veel optreden. Dit jaar zijn voor de tiende editie The Brightt, The Circle Remains en Chav & Qube de gelukkigen. Wij laten de acts zich voorstellen.

Chav & Qube

Lucien van de Vreede (Chav) - Rap & Zang

Jasper van den Bovenkamp (Qube) - Rap & Zang

Anouk Vrakking (Noek) - Zang

Sander van Kleef (Apollo) - Producer & DJ

Chav & Qube

Het duo Chav & Qube, of liever gezegd, de band Chav & Qube, maken hiphop met beats die variëren van trap tot boom bap tot g-funk. Met teksten over liefde en sex, maatschappelijke problemen, het vieren van goede feestjes en het gebruik van verdovende middelen, maar ook persoonlijke worstelingen en successen.

Uit welke bands halen jullie inspiratie?
“Artiesten zoals: J Cole, Kendrick Lamar, Isaiah Rashad, Asap Rocky, Mac Miller, Typhoon, Fresku, Nino en natuurlijk Great Minds.”

Wat verwachten jullie van PAZ?
“Een traject vol met uitdagingen en kansen. De uitdaging is om optimaal gebruik te maken van kansen. Bijvoorbeeld het spelen op Concert at Sea. We hopen met dat optreden meer mensen aan te spreken die ons en onze muziek willen volgen en dat zullen blijven doen. Dat willen we bereiken door een goede performance samen te stellen. Ook zorgen we dat we actief blijven op onze social media accounts. Wij verwachten ook veel van de bandcoach. Ondersteuning op gebieden als promotie, marketing, social media en professionele muziekcommunicatie. Wij denken dan bijvoorbeeld aan het benaderen van radiostations, boekers en platforms.”

Wanneer kunnen we jullie live zien?
“De eerstvolgende performance zal plaatsvinden op 30 juni op Concert At Sea en verderop in de zomer zullen meer optredens volgen, maar daar weten we het fijne nog niet van.”

The Circle Remains

Kenny Weijgers - Vocalen

Jim Meyer - Gitaar

Casper de Haas - Bas

Joey Fehr - Drums

The Circle Remains

The Circle Remains speelt progressieve grooverock met sterke metalinvloeden. Denk aan uiteenlopende grooves in de ritmesectie, pakkende gitaarriffs en veelzijdige vocalen. Een live-set van The Circle Remains vertelt een verhaal en neemt je op reis langs verschillende sferen die gepaard met een dosis energie en kracht.

Uit welke bands halen jullie inspiratie?
“We hebben allemaal een verschillende muzikale achtergrond met ieder zijn voorbeelden uit verschillende genres en sub-genres. Samen komen we tot een uiteenlopende combinatie van sounds zoals die van bands als: TOOL, Dream Theater en Killswitch Engage maar ook bekendere namen zoals Rage Against the Machine, System of a Down en Muse.”

Wat verwachten jullie van PAZ?
“Verwachtingen bieden ruimte aan teleurstelling. In de loop der jaren hebben we meegedaan aan veel bandwedstrijden die allerlei moois beloofden maar tevergeefs weinig tot niets waarmaakten."

"De pest aan veel van die bandwedstrijden is dat er vaak alleen maar oog is voor winst van de ondernemer en niet de bands die er daadwerkelijk keihard voor strijden. Zeeland heeft ons het tegendeel bewezen met mooie wedstrijden zoals Regioruis en De Zeeuwse Belofte. Tot dusver zijn we al heel blij en dankbaar voor de ondersteuning en begeleiding die we ontvangen vanuit Pop Aan Zee. Verwachten doen we dus niet, maar we hopen dat PAZ ons dat extra zetje kan geven richting een meer professionele werksfeer, waarin we serieuzer worden genomen, en meer naam kunnen maken zonder alleen maar van de ene bandwedstrijd naar de andere te moeten hoppen, waar negen van de tien keer niets uit komt. Wij hebben enorm geluk gehad met de bandwedstrijden in Zeeland en het natraject wat Pop Aan Zee biedt, daar zijn wij ons heel erg bewust van.

Wanneer kunnen we jullie live zien?
"Op 10 juni op Middelburg 800 en 15 juli op Polderpop in Wolphaartsdijk vlakbij Goes. Er zijn nog een aantal shows die bevestigd moeten worden en shows die we nog niet bekend mogen maken voordat de organisatie dit zelf doet. Die bekendmaking zal binnenkort via onze Facebookpagina verlopen."

The Brightt

Kayleigh Maas – zang

Fransien Buysrogge – zang

Stan de Rijk – gitaar

Loekas de Brouwer – basgitaar

Niels Wauters – toetsen

Max van Rijs – gitaar en zang

Mick van Liere - drum

The Brightt

The Brightt is misschien wel de bekendste van de drie. De band heeft al een aantal aardig indrukwekkende optredens achter de rug op bijvoorbeeld Weitjerock en Graauwrock. De band speelt een mix van blues, rock en funky muziek. Sinds kort is hun ep ‘Evidence’ uit.

Uit welke bands halen jullie inspiratie?
“We halen inspiratie uit bands als DeWolff, Birth of Joy, Gary Clark Jr. en Dawes."

Wat verwachten jullie van PAZ?
"We zouden graag hulp willen met het creëren van een ‘eigen sound’, en dit willen vastleggen in een nieuw album. Een album met nummers waarin de talenten van de bandleden afzonderlijk goed naar voren komen, zonder dat de samenhang verloren gaat. Ook zouden we graag het jaar daarop kunnen deelnemen aan de Popronde."

Wanneer kunnen we jullie live zien?
"Deze zomer zijn we te zien op een aantal festivals zoals Rock on The Kiosk, Peerock en Scoutrock. Verder zijn we gevraagd voor een aantal dorpsfeesten en evenementen."