Het duo Company of Sinners openen. De avondmoet even op gang komen, maar halverwege de set hebben ze de aandacht weten te trekken met hun simpele, maar enthousiaste uitvoering. De mannen (beiden afkomstig uit Heinkenszand) zijn gespecialiseerd in ‘murdersongs’. Dit klinkt een beetje grimmig, maar het duo brengt het met zoveel enthousiasme dat je toch automatisch gaat meedansen. Het publiek reageert er dan ook enthousiast op, enkele mensen kunnen zelfs wat meezingen (“wake up sinners!”). Microfoons en versterkers heeft het duo niet nodig om een goede sfeer neer te zetten.
Na een half uurtje komen de mannen van Stringcaster strak in pak het podium opgelopen. De muziek die ze vervolgens beginnen te spelen is dan ook niet het eerste wat je zou verwachten bij hun uiterlijk. De band heeft een unieke muziekstijl die niet zomaar in een hokje te plaatsen is. Waar je je het ene moment nog in Amerika waant, wordt je het volgende moment weer meegevoerd naar een Ierse pub. Hier en daar zijn zelfs wat Spaanse invloeden te onderscheiden. De mannen weten meteen de aandacht te grijpen met hun eerste nummer. Het publiek, dat eerst nog een beetje staat te kletsen, draait zich meteen om en begint ook vrijwel meteen mee te dansen. De bar en het publiek roepen een bijna stereotypisch beeld op van oude folkmuziek.
Het enthousiasme spat er van af, vooral de cellospeler springt er uit. Hij speelt niet simpelweg, maar slaat echt op de snaren. Opmerkelijk genoeg zorgt dit voor een mooi geluid. Op een gegeven moment moet de cellospeler zelfs even een handdoek erbij pakken om zichzelf en de cello af te drogen. De andere mannen spelen ook met veel plezier, onderling en met het publiek is er veel interactie. Het is dan ook niet gek dat ze even een pauze inlassen voordat ze hun set kunnen afmaken.
Met het aanstekelijke enthousiasme van beide bands is het een zeer geslaagde avond voor liefhebbers van deze muziek.